Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

9.8.21

Recomanacions agost 2021

NILSSON, Ulf (autor); SPEE, Gitte (il·lustradora). EL PRIMER CASO. Madrid: Harperkids, 2018.

Que s’apartin Sherlock Holmes i Hercule Poirot, que arriba el comissari Gordon! En aquest primer cas, el gripau protagonista, amb l’ajuda de la seva assistent Pat, haurà de desentrellar el robatori de les nous d’un esquirol. Un relat de misteri que es llegeix amb facilitat i que compta amb tots els elements per triomfar entre els més petits: personatges entranyables, grans dosis d’entreteniment, tocs d’humor, i molt de cor. Ideal per a lectors a partir de 6 anys.


HARUF, Kent. El vincle més fort. Barcelona: Periscopi, 2021.

Poden el maltractament i les humiliacions d’un pare teixir una teranyina que lligui a tots els membres d’una família? Edith Goodnough, una entranyable àvia de vuitanta anys, es recupera en un hospital després d’haver estat acusada d’assassinar el seu germà. Un periodista fa una recerca sobre la seva vida per publicar la notícia. Va ser la primera novel·la publicada per l’autor (1984) per la qual va rebre un premi i una menció especial.



ROCA, Paco. LA CASA. Bilbao : Astiberri, 2015.

Una casa no és només una casa; també és els records que hi tenim associats. Això ho saben bé els tres germans protagonistes d’aquest còmic, que, en morir el pare, s’han d’enfrontar a la casa d’estiu de la seva infància. Roca aborda temes universals (el pas del temps, la família) a través d'il·lustracions d’una gran bellesa (que retraten de forma excelsa els efectes del temps) i d’escenes que traspuen autenticitat. Si aquesta obra fos una paraula, seria la portuguesa «saudade».