Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

17.7.15

Notícies - biblioteques @ bibliosfera

Butlletí Bibliosfera

juliol 2015 - #83



Notícies

Anar a dalt


El Catàleg Aladí al mòbil




Ja està disponible la versió mòbil del Catàleg Aladí, que permet cercar els llibres, CD, DVD... que es troben a la Xarxa de Biblioteques Municipals. Es tracta d'una interfície dissenyada expressament per a telèfons intel·ligents, d'ús ràpid i senzill. Pel que al seu funcionament, el catàleg mòbil és similar a la versió per a ordinadors i es pot accedir des del navegador web de qualsevol dispositiu iOS, Android, Windows Phone o BlackBerry OS.



L'eBiblio Catalunya ja està disponible per a iOS




El servei  de préstec gratuït de llibres electrònics, eBiblio Catalunya, ja es troba accessible a l'AppStore d'Apple per a iPhone i iPad. L'app per a Android ja estava disponible des de la sortida del servei i, tant l'un com l'altre, s'adrecen als usuaris que tinguin carnet de qualsevol biblioteca pública de Catalunya.



A l'estiu, lectures en remull




Un any més, a l'estiu, les lectures surten de la biblioteca per apropar-se als usuaris d'una manera ben fresca. Una trentena de biblioteques i bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona porten els seus serveis a l'aire lliure perquè sigui possible llegir a la vora del mar, a la piscina o a prop d'un riu. Crear nous lectors i associar la lectura amb el temps de lleure són els principals objectius d'aquests serveis d'estiu.



Reobre la Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró




Aquest mes ha tornat a obrir les portes la Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró de Barcelona després de tancar l'any 2014 per rehabilitació i ampliació. Es tracta d'un equipament cultural i de proximitat per als veïns del barri de Montbau i del districte d'Horta-Guinardó i que forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona.



Consulta els títols més prestats a les biblioteques




"Victus", d'Albert Sánchez Piñol, és, un cop més, la novel·la més prestada a la Xarxa de Biblioteques Municipals durant el segon trimestre de l'any. La segueix "Misión Olvido", segona novel·la de María Dueñas després de l'èxit d'"El temps entre costures". El tercer lloc és per a "Ofrenda a la tormenta", de Dolores Redondo, el darrer títol de la trilogia del Baztán, de novel·la negra.


Bones pràctiques

Anar a dalt


Un viatge al món de la imaginació




La Biblioteca de Can Llaurador de Teià ha impartit durant els darrers vuit mesos un taller per treballar la imaginació, inspirat en les propostes de Gianni Rodari, i destinat als alumnes de primer de primària. 



Una gran aventura a la Cabrera iberoromana




La Biblioteca Ilturo de Cabrera de Mar ha engegat la col·lecció sobre el patrimoni cultural del poble amb la publicació del seu primer conte, "En Màrius, l'Helena i el verí petrificador", ambientat a la Cabrera iberoromana i editat per Cossetània Edicions. 



Literatura i música al festival de la Biblioteca Montserrat Roig




Sota el títol "La Biblioteca a l'Auditori", la Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat  va celebrar el passat 7 de juny  la desena edició de la mostra anual de literatura i música a l'Auditori del Palau Falguera. L'origen d'aquest festival, que combina poesia, música, màgia i teatre, està en l'activitat "Lectures en veu alta" que organitza la biblioteca des de 2003. 


Recursos

Anar a dalt


Accedeix a les darreres publicacions




Ja pots consultar la versió íntegra del document "El valor de les biblioteques públiques en la societat: el cas de la Xarxa de Biblioteques Municipals", un document que estima la capacitat de les biblioteques per generar beneficis entre els individus i les comunitats on s'ubiquen. També és accessible el document "Biblioteques públiques en entorns multiculturals. Recomanacions pràctiques", elaborat pel Grup de treball de multiculturalitat de la comunitatXBM. 



Novetats de la Biblioteca Virtual




Aquest mes destaquem una guia de lectura del Prestatge virtual de Turisme en què  recomanem les millors guies, apps, revistes i webs viatgeres. Per als interessats en turisme en família expliquem els secrets per viatjar amb nens. I per a aquells que es queden a casa per vacances, també oferim diferents propostes: un llistat de còmics que permeten descobrir diferents cultures sense moure's i un vídeo per aprendre a fer un hort a casa.


Agenda

Anar a dalt


33a Setmana del Llibre en Català




Aquest setembre l'esplanada de la Catedral es converteix de nou en la "Ciutat de la Lectura", amb més de cent expositors, entre editorials i llibreries. El 8 de setembre serà el Dia de les biblioteques, amb activitats dedicades a aquests equipaments. Un any més, els personatges del Gènius presentaran les activitats infantils matinals i, com a novetat, la Llibreria de la Diputació de Barcelona hi tindrà un estand.

Dies: del 4 al 13 de setembre
Lloc: esplanada de la Catedral
Adreça: avinguda de la Catedral, Barcelona



2a Jornada Biblioteca & Comunitat Educativa




La jornada, organitzada per la Biblioteca Sant Ildefons, el Servei Educatiu Baix Llobregat 5 i l'Ajuntament de Cornellà, amb el suport de la Diputació de Barcelona, vol ser un espai de col·laboració entre la comunitat educativa i la biblioteca pública entorn la lectura i l'aprenentatge.
Dia: 4 de setembre
Hora: de 9 a 14.15h
Lloc: Biblioteca Sant Ildefons
Adreça: plaça Carles Navales, s/n. Cornellà de Llobregat
 



Tornem al setembre. Bon estiu!