Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

18.5.15



Butlletins

maig 2015 - #81


Notícies   |   Bones pràctiques   |   Recursos   |   Agenda


Notícies

Inici


Les biblioteques tenen història




any de les bibliotequesEnguany celebrem l'Any de les Biblioteques perquè es commemora el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars que va posar en marxa la Mancomunitat de Catalunya. T'oferim un especial web per fer una mirada històrica a aquests equipaments.


Arriba un nou cartell de còmics a les biblioteques



Per quarta vegada, la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb Grupcòmic, el grup de treball de biblioteques i còmic del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, ha elaborat un cartell per promoure la lectura de còmics que ja es pot veure a les biblioteques municipals de la demarcació de Barcelona.


La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer fa deu anys




Aquest mes de maig la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat ha celebrat el seu desè aniversari. Els prop de dos milions de persones que l'han visitada, els 1,7 milions de documents prestats i els 32.500 usuaris amb carnet demostren el lligam d'aquest equipament amb la ciutat.


Quants llibres caben en el maleter d’un cotxe?



El 23 d'abril l'empresa Seat va fer entrar un vehicle a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes per esbrinar quants llibres caben en un maleter. Una treballadora de l'empresa, amb l'ajut d'altres persones i envoltats de prestatgeries, van aconseguir encabir 1.168 llibres al cotxe. Podeu veure el vídeo aquí.


Bones pràctiques

Inici


No perdis el tren

Un any més les biblioteques participants en el projecte Turisme Informació, amb la col·laboració de Renfe, ofereixen als seus usuaris l'oportunitat de participar en el sorteig No perdis el tren!. Tots els usuaris majors d'edat que des del 8 de maig agafin en préstec una guia o revista de viatge podran omplir una butlleta per al sorteig de cinc bitllets Interrail de segona classe.

Mataró celebra l’Any de les Biblioteques amb un sorteig

Les biblioteques de Mataró se sumen a la celebració de l'Any de les Biblioteques amb el sorteig "Què véns a fer a la Biblio?: Envia'ns la teva foto", en què conviden els seus usuaris a fer-se una fotografia davant d'un photocall amb una de les frases que trobaran preparades.


Recursos

Inici


Materials de la Jornada Nous usos de la biblioteca pública

Ja podeu accedir a les ponències que van tenir lloc durant la jornada organitzada per la Diputació de Barcelona, amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona i les Seccions de Biblioteca Pública i d'Edificis de l'IFLA, coincidint amb la celebració de l'Any de les Biblioteques. Hi trobareu els vídeos de les ponències, fotografies i les principals conclusions de la trobada del 26 de febrer al Disseny Hub de Barcelona.

Novetats de la Biblioteca Virtual


T'apassionen els esports d'aventura? Et proposem diversos llibres perquè els coneguis a fons. Si vols una afició menys arriscada, consulta l'apartat de centres d'interès sobre el "Fet a mà", que inclouen bijuteria, decoració, bricolatge... També et recomanem una ruta literària pels districtes de Barcelona a través dels seus llibres. Per últim, no et perdis un dels possibles pitjors grups de la història del rock.



Mercè Martínez presenta el Prestatge virtual d’Arts escèniques

Com s'ho fa una actriu per esclatar a plorar en una escena? I per riure? Mercè Martínez, que interpreta la Nora a la sèrie "La Riera" i que ha participat en diversos muntatges teatrals, especialment obres musicals, ens ho explica i ens recomana visitar el prestatge virtual d'Arts escèniques. Properament altres personatges coneguts difondran els prestatges temàtics de la Biblioteca virtual.

Navarcles recull la seva història en format digital

La Biblioteca Sant Valentí de Navarcles disposa d'un nou recurs en línia per donar visibilitat a tot el seu fons d'arxiu local: cartells, fotografies, tríptics, programes, audiovisuals i altres publicacions. La nova web, Memòria Digital de Navarcles, es va presentar el passat 22 d'abril. Per ampliar el fons, els navarclins podran portar a la biblioteca o l'ajuntament fotografies i altres materials relacionats amb el municipi, que s'escanejaran i es tornaran al propietari.



Agenda

Inici


Nou fòrum comunitatXBM



El proper 20 de maig té lloc un nova edició del fòrum comunitatXBM, en aquest cas per presentar el treball del grup de cinema a les biblioteques "Pautes per a la creació i dinamització de clubs de cinema a les biblioteques públiques". La trobada comptarà amb una ponència del productor de cinema i professor Jordi Balló.

Dia: 20 de maig
Hora: 10 h
Lloc: Filmoteca de Catalunya
Adreça: Plaça Salvador Seguí, 1-9. Barcelona


Club del llibre amb Elena Gallego Abad



El proper 23 de maig la periodista i escriptora Elena Gallego Abad serà al Club del llibre a la Biblioteca Central de Terrassa.

Dies: 23 de maig
Hora: 12h
Lloc: Biblioteca Central de Terrassa
Adreça: Passeig de les Lletres, 1. Terrassa




Entrevista virtual a Donna Leon



Donna Leon (Nova Jersey, 1942) és una de les autores de novel·la negra més llegides a tot el món. Què vols saber sobre la seva obra? Envia les teves preguntes a l'autora a través del formulari que trobaràs a la Biblioteca Virtual. Les respostes de Leon es publicaran el 29 de maig al web.

Dia: Fins al 24 de maig
Lloc: Entrevistes virtuals


XIV Jornades Espanyoles de Documentació



Sota el lema "Cultura oberta- coneixement compartit" es donaran a conèixer les darreres novetats relacionades amb les dades obertes a professionals de biblioteques, arxius, museus i centres de documentació.

Dies: del 28 al 30 de maig
Hora: veure programa
Lloc: Palau de Congressos
Adreça: Paseo Doctor Fleming. Gijón



Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Presidència
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 545
El Bibliosfera al web



FacebookTwitterYouTube