Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

20.6.13

Últimes incorporacions al fons de novel·la


Deixa't portar pels somnis / Massimo Gramellini

Després de la desaparició de la seva mare, la vida de Massimo Gramellini es va estancar, plena de preguntes sense respostes. Negant-se a acceptar la realitat, va acabar abaixant el cap, caminant de puntetes i amb el cap cot perquè el cel li feia por, i la terra també. No serà fins 40 anys després, quan descobreix un secret que li ha estat amagat des de la infància, que pot començar a créixer i a convertir-se en adult i a tornar a caminar amb els peus fermament sobre la terra sense por d’alçar la mirada al cel.

Deixa't portar pels somnis [En línia]. Amsterdam. Ara. http://ves.cat/gShL


Eres el mejor, Cienfuegos / Kiko Amat

Es noviembre de 2011 en Barcelona, y mientras el país se hunde en una crisis sin precedentes, Cienfuegos tiene otra crisis de la que ocuparse: la suya. Su mujer, Eloísa, acaba de echarle de casa, y ahora sale con un nuevo novio. Su hijo de tres años, Curtis, permanece bajo la custodia materna, y Cienfuegos merodea bajo el ex balcón familiar cada noche a las tres, mientras los ERE se multiplican en las oficinas del periódico para el cual trabaja. Todo parece mejorar cuando se topa con Defensa Interior, un dúo de música industrial.

Eres el mejor, Cienfuegos [En línia]. Anagrama, 2013. http://ves.cat/gShS


Estaba en el aire / Sergio Vila-Sanjuán

Una mujer de la alta sociedad, muy bella y muy desgraciada. Un publicitario embarcado en un programa radiofónico que busca a personas desaparecidas. Un magnate con buenos contactos políticos dispuestos a consolidar su imperio. Un joven del Norte que rastrea sus orígenes. Un la Barcelona de 1960, las trayectorias de todos ellos se cruzan iluminando ambientes contrapuestos.

Estaba en el aire [En línia]. PlanetadeLibros. Planeta, 2013. http://ves.cat/gShY


Una Família exemplar / Genís Sinca

Una família exemplar és una sàtira hilarant, una tragicomèdia que reflexiona sobre l’ambició desmesurada que a vegades fa perdre el cap a persones enraonades, a la vegada que una crítica mordaç a les grans nissagues familiars.

Una família exemplar [En línia]. Genís Sinca, 2013. http://ves.cat/gSh-


El Fruit del baobab / Maite Carranza


La Lola, una pediatra separada de fa poc, sap que als seus trenta-nou anys li queden poques oportunitats per ser mare. L’Aminata, en canvi, una jove gambiana, ha decidit que no vol tenir més fills [...] La feina és incerta, acaba de descobrir la intenció del marit d’afegir una segona esposa a la família i la filla gran s’ha tornat rebel. Efectivament, la Binta, la millor estudiant de l’institut i en plena eclosió adolescent, està disposada a trencar els tabús i les tradicions de la seva família [...] La Lola, la metgessa d’ulls hipnòtics com el mar, de mica en mica es guanya la confiança de l’Aminata i la Binta i s’hi involucra perillosament.

El fruit del baobab [En línia]. 62, 2013. http://ves.cat/gSim



Llop entre llops / Hans Fallada ; traduït de l'alemany per Ramon Monton

Ambientada durant la República de Weimar, la novel·la Llop entre llops fa un retrat del col·lapse de la cultura, l’economia i la política alemanyes durant els anys posteriors a la Primera Guerra Mundial, i de la dura lluita de l’home del carrer per sobreviure a aquesta catàstrofe.

Llop entre llops [En línia]. 1984. http://ves.cat/gSiq


Nadie quiere saber / Alicia Giménez Bartlett

La inspectora Petra Delicado y el subinspector Fermín Garzón han heredado un muerto que había permanecido cinco años mudo: Alfonso Siguán, un empresario textil barcelonés de 70 años, liquidado en circunstancias sexuales escabrosas. Su cadáver se halló en su apartamento, adonde había acudido en compañía de una joven prostituta. Las culpas recayeron sobre el chulo de ésta; pero fue encontrado muerto a su vez en Marbella, tres días después. Las pesquisas se cerraron en falso.

Nadie quiere saber [En línia]. PlanetadeLibros. Planeta, 2013. http://ves.cat/gSiA


El País imaginado / Eduardo Berti ; con una introducción de Alberto Manguel

Imbuida de una atmósfera mágica, de delicados elementos que prefiguran lo que ha de ser el país imaginado, esta bella historia nos traslada a una China de principios del siglo XX repleta de fantasmas, de bodas entre vivos y muertos, de supersticiones y ritos ancestrales. En medio de todo ello se encuentra la protagonista, una joven que vive atemorizada por el compromiso nupcial que para ella desean pactar sus padres y que, mientras, solo tiene ojos para la hija de un vendedor de pájaros ciego, la hermosísima Xiaomei, con quien inicia una tímida relación de amistad y dependencia

El país imaginado [En línia]. Impedimenta. http://ves.cat/gSiM


Plans de futur / Màrius Serra

És una novel·la sobre l’esperança. Recrea lliurement el peculiar entorn familiar del matemàtic figuerenc Ferran Sunyer, tetraplègic i autodidacte, que va assolir projecció internacional malgrat les seves limitacions físiques i els entrebancs de la universitat franquista. En aquesta història de família destaquen les dues cosines, Maria i Àngels Carbona, que li van dedicar la vida, i el pare absent, que va fugir de casa de manera inexplicable.

Plans de futur [En línia]. Màrius Serra, 2013. http://ves.cat/gSiW


La Reina descalza / Ildefonso Falcones

En enero de 1748, una mujer negra deambula por las calles de Sevilla. Atrás ha dejado un pasado esclavo en la lejana Cuba, el hijo al que nunca volverá a ver y un largo viaje en barco hasta las costas españolas. Caridad ya no tiene un amo que le dé órdenes, pero tampoco un lugar donde cobijarse cuando se cruza en su camino Milagros Carmona, una joven gitana de Triana por cuyas venas corre la sangre de la rebeldía y el arte de los de su raza.

La reina descalza [En línia]. Ildefonso Falcones, 2013. http://ves.cat/gSiY


Societat negra / Andreu Martín

Al carrer Güell de Barcelona, sobre un Lexus, troben un cap de dona tallat. I la resta del cadàver no triga a aparèixer, arrossegat per un Seat Toledo. L han lligat amb una corda al cotxe mentre estava aparcat, i el cos ha quedat ocult sota el camió de repartiment que tenia al darrere. Les primeres investigacions dels Mossos d' Esquadra apunten a un casrelacionat amb les bandes llatines, una prova macabra o una manera brutal de passar comptes. Però al voltant de la botiga de roba a l engròs del senyor Soong, al carrer Trafalgar, passen moltes coses, i se senten rumors d 'un robatori recent a una central de diner negre.

Societat negra [En línia]. La Magrana. RBA. http://ves.cat/gSi3



La Verdad de la señorita Harriet / Jane Harris ; traducción de Aurora Echevarría


En uno de sus paseos por las calles de la ciudad, Harriet volvió a encontrar a Ned Gillespie, un joven pintor de la escuela de Glasgow, y se empeñó entonces en conocer a toda su familia. Las visitas a la casa donde vivía el artista con su esposa y sus dos hijas fueron cada vez más frecuentes, hasta que un crimen cambió por completo el destino de los Gillespie, y Harriet de repente tuvo que vérselas con la justicia.

La verdad de la señorita Harriet [En línia]. Me gusta leer. Random House Mondadori. http://ves.cat/gSi0


Las Voces bajas Manuel Rivas


El libro arranca en una geografía real donde la mirada de la infancia va descubriendo, con una mezcla de miedo, estupor y maravilla, lo que de extraordinario hay en la existencia de la gente corriente. Con el hilo conductor de María, la hermana mayor, magnética, la muchacha anarquista que siempre abría camino, esta novela es una construcción de humor y dolor, donde las palabras pelean y se abrazan con la vida. Al leer esta obra, un ojo llora y otro ríe.

Las voces bajas [En línia]. Alfaguara. Santillana. http://ves.cat/bpz0