Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

16.5.13

Incorporacions al fons de novel·la juvenil.


En Martí i l’Anna s’han de casar però sonen campanes de guerra a Toledo, els comtes han de portar soldats per lluitar contra els sarraïns, i en Martí, que viu a casa d’una família al servei del comte d’Empúries hi haurà d’anar. El noi, fill d’un trobador, no ha sabut mai on és la seva mare i amaga a tothom la raó per la qual va marxar de Tolosa i va arribar a Catalunya.

Abans de la batalla [En línia]. 62. http://scur.cat/E8ZLL5



La meva escola es diu Armando Muñoz Vaca, que pel que he vist va ser un pioner del segle XV. Jo no sóc pionera. Només sóc una nena normal i corrent a la qual li agraden els videojocs. Hi ha una cosa que encara no he explicat. La meva escola és famosa per una sola raó: perquè hi va estudiar fa molts anys Alfonso Giménez Dom. Hi havia una foto seva al vestíbul d’entrada. Tothom sap que la companyia Dom Industries és l’empresa multinacional de videojocs més important del món. I ara el senyor Dom havia tornat a l’escola. Amb una proposta revolucionària: «No jugareu a un videojoc. Sereu els protagonistes d’un videojoc».

Alexandra i les set proves [En línia]. Édebe. http://scur.cat/7DCYGM



En Jordi va començar a existir quan dues ratlles van indicar positiu. Un positiu del test d'embaràs que va trastocar per sempre les vides dels seus pares. La infantesa d'en Jordi tan feliç i segura com la que poden oferir uns pares superats i estressats. L'adolescència va aportar-li els desitjos i els somnis. La joventut, les ganes de menjar-se el món. La primera feina, les ganes de fugir del món i la manera de fer-ho ràpidament. La maduresa, la descoberta de les regles del joc i, i les ganes de guanyar-lo. La d'en Jordi transita seguint un guió fins al final indefugible.

Dues ratlles vol dir positiu [En línia]. La Galera. Enciclopèdia Catalana. http://scur.cat/JEXH97



Aquesta és la història de Sakumat, un pintor turc, i Madurer, un nen que arran d’una estranya malaltia ha d’estar-se tancat a la seva habitació sense poder-ne sortir. La tasca d’en Sakumat és pintar el món que hi ha fora perquè en Madurer el conegui. El pintor crea a les parets de l’habitació del noi un univers preciós en miniatura. Així el pinzell del pintor esdevé la finestra cap a indrets màgics i llunyans que fan més suportable la malaltia.
L'estralaga [En línia]. 62. http://scur.cat/6ZZB7Y



En Sam porta una vida nòmada i desordenada amb el seu pare -un home desequilibrat que viu de fer petits robatoris- i el seu germà petit, en Riddle, que és autista i depèn absolutament d’en Sam. L’Emily, en canvi, té una existència ordenada i còmoda en una ciutat de províncies i uns pares amables i atents. Quan tots dos es troben, i s’enamoren, el seu món es trasbalsa i comencen les complicacions. 
I'll be there. Sempre amb tu [En línia]. Llegir Cruïlla. http://scur.cat/7F89CA


El célebre Manolito Gafotas regresa con un nuevo episodio de la serie galardonada con el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil. El mundo ha cambiado en estos diez años, Manolito ha crecido. Por sus páginas desfilan todos los personajes que han dado color a la colección: su madre Cata, su padre Manolo, el abuelo Nicolás, su hermano menor, conocido como «el Imbécil» y destronado por la nueva hermanita, «la Chirli», la sita Asunción, el Orejones, el chulito Yihad… 
Mejor Manolo [En línia]. PlanetadeLibros.com. Planeta.  http://scur.cat/6Y9MJ8



En Ben i la Rose voldrien tenir una vida diferent. En Ben enyora un pare a qui mai no va arribar a conèixer. La Rose esta fascinada per una actriu misteriosa de la qual col·lecciona fotografies i notícies. Quan en Ben troba, a l’habitació que havia estat de la seva mare, una pista que podria portar-lo fins al pare, i la Rose es fixa en un titular de diari que li crida l’atenció, cadascun d’ells s’embranca en una recerca desesperada.

Meravelles [En línia]. Llegir Cruïlla. http://scur.cat/8MPDP5


La Noia a qui estimaven les fades / Armando Boix

En Guifré, senyor de Montfranc, es veu obligat a fugir del seu castell amb la seva esposa Fàtima i el seu nadó, la Lionor, ja que el seu germà petit, en Bernat, vol venjar-se per usurpar la titularitat del senyoriu de Montfranc. I per aconseguir-ho, acusa la Fàtima de fetillera. En Bernat aconsegueix atrapar-lo, mata en Guifré i empresona la Fàtima; però la Lionor se salva gràcies al do que posseeix la seva mare de connectar amb els éssers fantàstics que viuen al bosc. La Fàtima prega a l'ondina Mirraín que protegeixi la seva filla. 


La noia a qui estimaven les fades [En línia]. Édebe. http://scur.cat/G4HF78


El Noi que vivia tancat en una habitació / Álvaro Colomer i Antonio Lozano


Hola, em dic Nerea i t’escric perquè el meu germà ha desaparegut. He trobat el teu nom entre una sèrie de persones que tenia agregada ‘L’Ombra’ com a amic. L’últim que va fer el meu germà abans de deixar de donar senyals de vida va ser agregar aquesta ‘Ombra’ a la seva llista d’amics. Si no m’equivoco, tots els qui la van agregar romanen inactius. Llevat de tu. Si et plau, posa’t en contacte amb mi urgentment. Estic una mica espantada.
Moltes gràcies.



El noi que vivia tancat en una habitació [En línia]. Édebe. http://scur.cat/604N4Z



No somos los únicos que llevamos este estúpido apellido / Marie-Aude Murail ; traducción de Julieta Carmona

Ella es una pija engreída; Él, un caradura molón, y son medio hermanos. Acaban de enterarse de que tienen otros tres medio hermanos, dos feúchos y una rubita adorable, que necesitan un hogar... La guerra está servida porque Ella se pirra por tener a esa encantadora criatura que inventa tórridas historias de amor a sus barbies, pero comete dos errores: pasar por alto que los tres están firmemente unidos e ignorarle a Él, el irresponsable.


No somos los únicos que llevamos este estúpido apellido [En línia]. PlanetadeLibros.com. Planeta. http://scur.cat/H50Z6F


Pergamí : el fill del caçador de llibres / Sergio A. Sierra ; [il·lustració:] Meritxell Ribas ; traducció de Ferran Ribas

Esta es la historia de Pergamino, el hijo del bibliotecario del reino eslavo de An. Una historia que trata sobre un libro maldito perdido, sobre vanidosas profetisas y tortuosos oráculos y sobre criaturas y poderes antiguos como la noche. Estas son las aventuras de un niño, el hijo del Cazalibros, al que no le daba miedo viajar en compañía de demonios, ni de brujos, ni de legendarios guerreros condenados a la locura con tal de salvar a su padre. Esta es la historia de Pergamino, un niño que vivía en una biblioteca llena de libros y que un buen día descubrió que no todos los relatos tienen finales felices.


Pergamino [En línia]. La Galera. http://scur.cat/8Y3YN6




Tomek : el río al revés / Jean-Claude Mourlevat ; ilustraciones de Clara Luna ; traducción de Sofía Rhei

TOMEK, un huérfano de trece años, es el tendero de su pueblo. Una tarde, una chica entra en su almacén y le pide agua del río Qjar, «el agua que evita la muerte». Tomek nunca ha oído hablar de tal cosa, de manera que ella reemprende su marcha. Así comienza la aventura de Tomek, un fabuloso viaje que le llevará al Bosque del Olvido, al pueblo de los perfumistas, a la Isla Inexistente…


Tomek. El río al revés [En línia]. Demipage.com. http://scur.cat/7AMF6F



Una de zombis / Patricia Martín Pinillos

A les pel·lis de zombis, generalment, la gent fuig corrent, cridant com bojos, morts de pànic, i s'entaforen a dins dels cotxes que tenen aparcats a la porta de casa seva, oberts i amb les claus posades. Perden uns segons vitals abans de donar gas, però si són els protagonistes aconsegueixen engegar el vehicle just en l'últim moment, quan el zombi colpeja la finestra. En canvi, quan l'atac és a Barcelona, la cosa no va ben bé així...


Una de zombis [En línia]. 62. http://scur.cat/2DA8DZ