Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

2.8.12

Exposició: Projecte Enigma.

Sempre que llegim una història imaginem personatges, paratges, països llunyans...Cadascú de nosaltres, en funció de les vivències que hem tingut, ho fem a la nostra manera. Així, la mateixa història evoca imatges diferents en funció de qui llegeix.

L’exposició que et presentem aquests dies a La Muntala, amb el títol d’ Enigma, tracta precisament d’això, de la imatge que es pot imaginar a partir d’una obra, clàssica o actual, de la literatura.

La llista de llibres, te la relacionem a continuació, però el més interessant ho veuràs si véns a la biblioteca i observes la fotografia que cada creador ha fet.

Fins a final d’agost. T’hi esperem!

 Ángeles y demonios / Dan Brown


En un laboratorio de máxima seguridad, aparece asesinado un científico con un extraño símbolo gravado a fuego en su pecho. Para el profesor Robert Langdon no hay duda: los Illuminati, los hombres enfrentados a la Iglesia desde los tiempos de Galileo, han regresado.

El Perro de terracota / Andrea Camilleri

Diversas tramas surcan las páginas de este libro. Un robo absurdo en un supermercado, el encarcelamiento un tanto estrambótico de un capo de la mafia, un asesinato cometido durante la Segunda Guerra Mundial. Sin embargo, a pesar de la firme determinación con que Montalbano afronta la resolución de estos casos, su auténtica pasión es descifrar el contenido simbólico que encierran.

A sang freda / Truman Capote

El 15 de noviembre de 1959, en un pueblecito de Kansas, los cuatro miembros de la familia Clutter fueron salvajemente asesinados en su casa. Los crímenes eran, aparentemente, inmotivados, y no se encontraron claves que permitieran identificar a los asesinos. Cinco años después, Dick Hickcock y Perry Smith fueron ahorcados como culpables de las muertes.

Alicia en el país de las maravillas / Lewis Carroll 

Popularizado por las decenas de versiones que de él se han llevado a cabo, el relato que el reverendo Charles Dodgson, verdadero nombre de Lewis Carrol, escribiera para la niña Alicia Liddell, de diez años, es un delicioso entramado de situaciones verosímiles y absurdas, metamorfosis insólitas de seres y ambientes, juegos con el lenguaje y con la lógica y asociaciones oníricas que hacen de él un libro inolvidable. 


Blade Runner : els androides somien xais elèctrics? / Philip K. Dick

En un món arrasat per la guerra i ple de desferres tècniques i blocs de pisos en procés de desintegració, Rick Deckard es guanya la vida com a caçador mercenari amb la missió de "retirar" els androides rebels.

Diario / Ana Frank

Un testimonio único sobre el horror y la barbarie nazi, y sobre los sentimientos y experiencias que vivió una niña judía recluida con su familia para huir del Holocausto. 

Bodas de sangre / Federico García Lorca 

Primera tragedia de una proyectada «trilogía dramática de la tierra española», “Bodas de sangre” fue terminada por Federico García Lorca en 1932. Exaltada como fruto representativo de «la nueva España», es decir, de la renovación cultural que traía consigo la II República, fue también considerada por la crítica, desde el momento de su triunfal estreno en Madrid y Buenos Aires (1933), como una cumbre del teatro español de todos los tiempos.

La Chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina / Stieg Larsson

Una muchacha, atada a una cama, soporta un día tras otro las horribles visitas de un ser despreciable y, sin decir palabra, sueña con una cerilla y un bidón de gasolina, con la forma de provocar el fuego que acabe con todo.

El Poema de la rosa als llavis / Joan Salvat-Papasseit

L'escriptura de Papasseit és un homenatge a la noia -Tan fina és Ella que em dicta el vers- on la simbologia floral i la delicadesa expressiva no amaguen el desig, la possessió amorosa i el triomf: Visca l'amor que m'ha donat l'amiga [...] visca l'amor: / la volia i l'he pres.

Dones / Isabel-Clara Simó 

 "És tan necessari creure que les dones no estan capacitades per a determinades feines com pensar que totes són tendres, sensibles i intuïtives. Cada dona és un individu, no és l'espècie". Amb aquestes paraules, Isabel-Clara Simó s'encara a les narracions que conformen aquest volum, en el qual predomina la diversitat. En efecte: hi trobem dones tendres i dones múrries, dones passives i dones agressives, dones fortes i dones febles, dones víctimes i dones victimàries...

Rojo y negro / Stendhal

En un aserradero perdido en los bosques del Franco Condado, un joven seminarista despreciado por su ruda familia, lleno de sueños y ambiciones, lee un libro. Poco sospecha que su vida está a punto de dar un giro decisivo y que su entrada como preceptor en casa de monsieur de Rênal será el comienzo de su apertura al amor, a la vida y, finalmente, al crimen.

L'Illa del tresor / Robert L. Stevenson


Amagat al barril de les pomes, el jove grumet Jim Hawkins descobreix que la tripulació del vaixell prepara un motí. Però això és només una petita part de les extraordinàries aventures que van començar amb la troballa del mapa de l’Illa del Tresor, que guardava zelosament aquell mariner vell i borratxo de rom que va aparèixer un bon dia a la posada Almirall Benbow, propietat dels pares d’en Jim.

El Perfum : història d'un assassí / Patrick Süskind

Aquesta és la història d'un dels homes més genials i abominables del segle XVIII, Jean-Baptiste Grenouille, perfumista i assassí de noies. Des del convent que l'acull lactant fins al cementiri on coneix la seva funesta apoteosi final, la vida de Grenouille està marcada per la seva innata capacitat de captar totes les olors imaginables, i per la seva obsessió de posseir l'essència de les olors més exquisides.


Guerra i pau / Lev Tolstoi

Mentre l'aristocràcia de Moscou i Sant Petersburg fa la seva vida opulenta peró aliena a tot alló que s'esdevé en el seu reduït àmbit, Napoleó, que imposa el seu domini territorial a Europa amb el triomf a Austerlitz, es disposa a conquerir Rússia.

La Lladre de llibres / Markus Zusak

La Liesel va començar la seva brillant carrera de lladre als nou anys. Tenia gana, robava pomes, però el que més li interessava eren els llibres. Potser més que robar-los els salvava.