Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

28.7.12

Club de lectura hispanoamericana. La pista de hielo de Roberto Bolaño.

Iniciem aquesta segona trobada virtual amb una gran notícia, el proper dissabte sis d'octubre, a les onze del matí, se celebrarà, a la Biblioteca Comarcal de Blanes, una tertúlia literària sobre la novel·la La pista de hielo, el seu autor, Roberto Bolaño, i la seva vinculació amb Blanes, on residí; per tant hi sou tots convidats!

Tot esperant la vostra presència en aquest acte, us presentem un llistat de novel·les relacionades amb La pista de hielo:

Rashomon y otros cuentos / Ryunosuke Akutagawa

Relat a mode de confessió que realitzen diferents personatges amb motiu de l'assassinat d'un samurai japonès, la causa del qual no acaba esclarint-se donada la disparitat dels relats. L'estil narratiu i el misteri que envolta els cas recorda La pista de hielo.


Zama ; El silenciero ; Los suicidas : trilogía de la espera / Antonio Di Benedetto

Di Benedetto fou un escriptor argentí admirat per Bolaño, ambdós patiren en major o menor mesura la repressió de les dictadures militars dels seus respectius països d'origen, i acabaren exiliant-se a Espanya com Mario Benedetti, Juan Carlos Onetti o Eduardo Galeano.

Los Detectives salvajes / Roberto Bolaño
 
Novel·la en forma de diari ambientada a Mèxic que té nombroses connotacions autobiogràfiques, tracta d'una sèrie de poetes, membres d'un jove moviment literari, que inicien un viatge iniciàtic amb el pretext de localitzar una desapareguda en el desert de Sonora.

El Tercer Reich / Roberto Bolaño

L'Udo estiueja a la Costa Brava, presumiblement a Blanes, amb la seva parella Inge, tot escrivint un diari i relatant com es va embolicant la troca a causa dels curiosos personatges que surten al seu pas; mentrestant  intenta concentrar-se en la redacció d'un important article sobre un joc de rol de tipus militar, el Tercer Reich.


Serenata / James M. Cain

Seguint la temàtica de Mèxic i l'aureola d'imprevisibilitat que envolten els llibres de Bolaño, Serenata és la història d'un cantant nordamericà que professionalment arriba a tocar fons quan perd la veu i prova una segona oportunitat en el país veí.


Mientras agonizo / William Faulkner

Els membres de la família Bundren relaten, cadascú a la seva manera, les peripècies de la comitiva funerària que trasllada el cos de la matriarca al seu poble natal, a l'Amèrica rural devastada per la depressió dels anys vint. Destacar que aquesta novel·la és un precedent de la narració a diferents veus.

Bajo el volcán / Malcolm Lowry

L'autodestrucció i el deliri caracteritzen el personatge d'aquesta història ambientada a Mèxic.

Últimas tardes con Teresa / Juan Marsé

Ambientada en els anys cinquanta, a cavall del barri barcelonès del Carmel, on resideix el Manolo, un dandi de l'extraradi, i la vila de Blanes, on estiueja la Teresa, una nena pija, tots dos embarcats en una història d'amor.

Tots aquells cavalls / Cormac McCarthy

En un viatge iniciàtic per la frontera mexicana a càrrec de dos adolescents cowboys s'hi barregen des de la més bella descripció del crepuscle americà fins a la més malèvola intenció humana, un llibre sobre l'amistat, l'amori i la maduresa.

Tots tres surten per l'Ozama / Vicenç Riera-Llorca

Mèxic ha estat lloc de pelegrinatge de nombrosos escriptors com Pere Calders, Joan Sales, Avelí Artís-Gener, Lluís Ferran de Pol, Agustí Bartra o el propi Riera-Llorca, que seguiren l'itinerari invers a Bolaño.

¿Quién mató a Palomino Molero? / Mario Vargas Llosa

Palomino Molero és el nom d'un soldat de l'aviació peruana el cos del qual ha estat trobat, ultratjat i sense vida, en un paratge de la regió de Piura. Tot i la gravetat dels fets és narrada de forma còmica i està escrit de forma que ens recorda a Bolaño.