Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

18.3.10

Últimes novetats de La Muntala

-->
Indridason, Arnaldur. La dona de verd. Barcelona: Magrana, 2009. 317 p. ISBN 978-84-9867-551-1.
Uns treballadors de la construcció troben ossos humans mentre excaven el solar d’un edifici. L’inspector islandès Erlendur Sveinsson, conjuntament amb el seu equip, hauran d’esbrinar qui està enterrat a l’indret. És un personatge característic de les novel·les d’Indridason, un home obsessionat pel passat i angoixat pel present.
Arnaldur Indridason (Reyjavik, 1961) és un escriptor destacat de la novel·la negra  i criminal clàssica. Construeix històries amb personatges reals que mitjançant els seus silencis creen un suspens que atrapa el lector. A La dona de verd tracta el tema de la violència domèstica que es mostra en la seva màxima dimensió, va molt més enllà del dolor, és l’assassinat de l’ànima de les persones. Aquesta novel·la va guanyar el premi Golden Dagger l’any 2005, premi de la Crime Writers Association concedit a Gran Bretanya.

CHEVALLIER, Gabriel. La por. Barcelona: Quaderns Crema, 2009. 347 p. ISBN 978-84-7727-464-3
Publicat l’any 1930, La por és un al·legat contrari a qualsevol guerra, però en especial la Primera Guerra Mundial en què hi participà l’autor, en formar part de la lleva de l’exèrcit francès. És una novel·la protagonitzada per Jean Dartemont, el seu alter ego, que viurà un periple de circumstàncies que ens permetrà de copsar el pols de l’època, posem per cas el nacionalisme visceral i generalitzat que percebia el conflicte com un esclat festiu. Destaca també l’enumeració d’un reguitzell de circumstàncies d’allò més inversemblants, fruit de l’esforç de les parts contendents en aplicar criteris racionals i tècnics quan en realitat els soldats com Dartemont en perceben aspectes totalment contraris com el sadisme, la perversió, l’absurditat i la inutilitat supina. La raó engendra monstres, deia Goya, el racionalisme del segle XIX derivà en dos conflictes i són llibres com La por que ens fan pensar en la seva absurditat.

JADOUL, Émile. Només un trosset! St. Joan Despí: Corimbo, 2009. ISBN 978-84-8470-357-0
Un cop passat l’hivern i les situacions extremes, recomanem un conte que té certa relació amb els estralls meteorològics d’enguany. La història és la següent: en una nevada hi ha una gallina que disposa d’una bufanda, protegida del fred, i els animals del seu voltant que se li van atansant demanant aixopluc. Com la bufanda és prou llarga, els acaba acollint, resguarda de la neu el petit ocell i el conill amb la bufanda guaridora. Però ai, la guineu també passa fred i els demana ajut! La protagonista, tot conèixer la predilecció de les guineus pels animals de corral, l’accepta generosament. El rerafons de la història és la necessitat de cooperar en situacions complicades d’acord amb un punt de vista solidari que deixi de banda els prejudicis establerts. Veure les mateixes persones amb ulls diferents, un bonic conte de l’escriptor belga Émile Jadoul (Avennes 1963).
Racó de pares
PETIT, Michèle. El arte de la lectura en tiempos de crisis. Barcelona: Ocèano, 2009. 307 p. ISBN 978-84-494-3905-6
Un recurs per superar una crisis pot ser la lectura. El llibre que us presentem reflexiona sobre la importància de la lectura per obtenir energia que ens ajudi a crear-nos un món interior ric d’estímuls i així, els avatars de l’entorn no ens destaroten tant. L’assaig és ple d’exemples, explica com el nadó aprèn a diferenciar-se del món que l’envolta a través de les històries o el cas dels adolescent que es lliuren de complexes per començar a actuar amb responsabilitat envers els altres.
Michèle Petit, escriptora, sociòloga i antropòloga francesa, és una fèrria defensora de la lectura i destaca la biblioteca com un pont de suport fonamental en les estratègies de continuació dels estudis. Per ampliar informació: Educared
--> -->