Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

12.9.09

Antoni Buch i Esteban Cronista Oficial del municipi



-->
L’Antoni Buch ens ha deixat. Avui a les 16 h, se celebrarà el funeral a l’església de Sant Vicenç de Montalt.
L’Antoni Buch i Esteban va néixer a Sant Vicenç de Montalt, el 26 de maig de l’any 1921. Estudià al poble a l’escola del Casal Parroquial El Delme on a més d’una formació elemental, el seu mestre mossèn Lluís Grabulosa i Casals l’inicià en tècniques de dibuix i escenografia que desenrotllaren al teatre del Casal.
Molt jove entra en contacte amb Antoni Graupera pintor-decorador, cronista i excel.lent fotògraf de Caldes d’Estrac. Fruit d’aquesta relació sorgí el seu ofici de pintor i la seva passió per la historia local.
L’any 1963, amb motiu de la vinguda al poble de l’Esteve Albert i Corp i la creació del Patronat Pro Cultura Urbanisme i Turisme i les representacions de Nativitate Christi, l’Antoni Buch contribuí activament en l’organització i difusió de les activitats culturals de Sant Vicenç. Per Acord Municipal, el dia 27 d’octubre de 1967, fou nomenat Cronista Oficial de la población.
Per saber-ne més lleguiu les paraules que un grup de la bibliogimcana de 2008, escribí a l’apartat de Santvicentins il.lustres.
Si entreu al catàleg de La Muntala hi trobareu les seves obres:
Tanquem aquesta nota d’un santvicentí il.lustre amb un fragment de la Sardana de Sant Vicenç que l’Antoni Buch escribí al seu llibre Sant Vicenç de Montalt Narració Històrica.
Formeu part d’aquesta sardana,
àuria toia pel millor palau,
viviu nostra terra sana,
Sant Vicenç invita: Veniu, si us plau.