Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

20.8.09

Recomanacions pel setembre

DYLAN, Bob Together through life. [Enregistrament sonor]. EU: Sony Music /
Columbia, 2009. 2 discs (CD) més 1 disc(DVD).

Olivier Dahan, el director francès de La vie en rose, va demanar a Bob Dylan (Minnesota, 1941) una cançó per a un nou film. Dylan li va fer Live is hard i després continua fent nou temes més; així va néixer aquest CD. Amb la veugastada i plena d’experiència, Dylan canta sobre l’amor, el desastre econòmic, temes recurrents dels què, fins i tot, es permet el luxe de riure’s. DavidHidalgo (Los Lobos) amb l’acordió i la guitarra, l’acompanya en els diferents estils musicals, blues, folk i rock. Aquesta edició de luxe inclou també un CD amb catorze temes que Dylan ha punxat al seu programa de ràdio Theme Time Radio Hour i un DVD amb una entrevista a Roy Silver, el primer manager del cantant.
Més informació: http://tinyurl.com/m3omsx

MÁRKARIS, Petros. Muerte en Estambul. Barcelona: Tusquets, 2009. 239 p. ISBN 978-84-8383-119-9
Novel·la policíaca protagonitzada pel comissari de la policia grega Kostas Jaritos, que es troba de viatge turístic a la capital turca. Turquia és un dels destins predilectes dels grecs, que enyoren la ciutat de Constantinoble. L’any 1955 la comunitat grega resident a Turquia va haver de fugir cuita-corrent a causa de la persecució rebuda pels turcs. Històricament les relacions d’ambós països no han estat gaire bones, han viscut un munt d'episodis conflictius que es remunten a les Guerres Mèdiques protagonitzades per grecs i perses. Muerte en Estambul es fa ressó de la particular convivència greco-turca, sense ser ni una guia de viatge ni un manual d’història, fa una breu passada sobre els personatges, costums, monuments, i barris d’Istanbul. D’aquesta forma tan particular l’autor, Petros Márkaris, nascut a Istanul l’any 1937 i resident a Atenes, ens condueix cap aquell bell indret d’Europa.





























RABATÉ, Pascal; PRUDHOMME, David.
La Virgen de plàstico. Barcelona: Norma, 2009. ISBN 978-84-9847-570-8.
Còmic que narra la convivència entre tres generacions, avis pares i fills. Edouard, l’avi jubilat que professa una ideologia comunista, té continus enfrontaments amb l’Émilie, la seva dona, profundament religiosa i devota de la Verge de Lourdes. Els seus fills i néts conviuen amb la situació. Aparentment el tema pot semblar el xoc entre religió i política però, en realitat, planteja el problema de la convivència.
La virgen de plástico és una història que pot agradar a tothom, no va adreçada a un públic determinat. Escrita per Pascal Rabaté (França, 1961) amb dibuixos deDavid Prudhomme (Tours, 1969) colorats per Isabelle Merlet (Mulhouse, 1967) i Jean-Jacques Rouger. Guardonada amb el premi Esencial Angoulême 2008.















SKÁRMETA, Antonio. Galletas chinas. Barcelona: RBA, 2009. 25 p. Emilio Urberuaga (il·lus.). ISBN 9788498674958
Daniel Collihuinca és el nom del protagonista d’aquesta bonica història ambientada a Xile. D’origen humil, prové d’una família treballadora i té ascendència indígena. Forma part dels mapuche, població originària de sudamèrica, provenint principalment de Xile i Argentina. El proper 2010 se celebren els 200 anys de la independència xilena i, dins d’aquest context festiu, el poble mapuche segueix reclamant els seus drets. Encara que no estem pas parlant d’un llibre polític, pot resultar molt útil per ensenyar els infants les diferències entre persones de diferents regions, països i cultures. El missatge que vol transmetre Antonio Skármeta (Antofagasta 1940) és la conveniència de conèixer les diferents formes de vida per poder incorporar tot allò que sigui virtuós i beneficiós pel conjunt. En aquesta història, el nen té una mentalitat oberta que li permet observar un fet distintiu de la comunitat xinesa, que creu beneficiós pel negoci dels pares, i n’acaben traient un enorme profit. (Racó de Pares)