Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

1.4.22

Recomanacions març 2022


JOHNSON, Crockett. La platja màgica. Barcelona: Corimbo, 2021

«No m’importaria ser dins d’un conte» diu l’Anna a en Benjamí mentre passegen per la platja. I tal dit, tal fet: la platja resulta ser màgica, i tot el que escriuen a la sorra es fa realitat. Una obra ideal per a lectors de cicle inicial de primària, que avança a través d’una narració mínima i dibuixos de línies senzilles. Johnson ens parla del poder dels contes i de la imaginació per fer viure noves experiències als infants.



LINDGREN, Astrid. ¡Violencia, jamás! Madrid: Kókinos, 2021

De forma molt encertada, Kókinos va recuperar l’any passat aquest text que l’autora de Pippi Calcesllargues va pronunciar el 1978 en rebre el Premi de la Pau dels Llibreters Alemanys, en plena Guerra Freda. Al·legat en contra de la violència, sobretot envers els infants, segueix tenint avui, malauradament i a pesar dels anys, la mateixa vigència. Lindgren hi exposa de forma clara una idea fonamental: «la violència engendra sempre violència».




ALEKSIÉVITX, Svetlana. Els nois de zinc. Barcelona: Raig Verd, 2016

Aleksiévitx dona veu a aquells que van viure la guerra entre Rússia i l’Afganistan: infermera, mare, soldat rus, metge militar.... i els nois de zinc, els joves que tornaven a Rússia en taüts de zinc. L’obra apel·la a la nostra capacitat de qüestionar les decisions dels països i la veracitat de la informació que ens donen. La Premi Nobel de Literatura 2015 va ser denunciada per difamar l’honor dels soldats russos.