Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

15.2.22

Recomanacions febrer 2022


MARTÍ, Meritxell; SALOMÓ, Xavier. Sunakay. Barcelona: Flamboyant, 2021.

Un escenari post-apocalíptic. Un mar de plàstic. Dues germanes que sobreviuen com poden. El nou àlbum il·lustrat de Martí i Salomó (aquest últim, autor del també magnífic Off) és el resultat de casi tres anys de feina, i es nota. Sunakay ens fa reflexionar sobre la importància de cuidar els nostres mars, però per sobre de tot ens ofereix una història potent, de ritme cinematogràfic i final colpidor.



WINTERSON, Jeanette. Per què ser feliç quan podries ser normal? Barcelona: Periscopi, 2021.

Les paraules del títol són les que li va dirigir la mare adoptiva de l’autora quan aquesta li confessà que s’havia enamorat d’una noia. El conflicte amb la mare (i amb els orígens) i el poder de la literatura són dos dels temes centrals d’aquestes memòries honestes i plenament literàries. Defugint les anècdotes trivials, Winterson transforma la vida viscuda en matèria per a la reflexió. «Per què la pèrdua és la mesura de l’amor?», es pregunta.



GOYTISOLO, Juan. Autobiografia. Barcelona: Gutenberg, 2017.

Amb una prosa molt ben estructurada i rica en detalls, Juan Goytisolo ens presenta la seva família, els anys d’infància, els somnis i les incerteses de la joventut i l’entrada en aquells anys en què tot està jugat.  Memòries escrites amb molta valentia, quan Goytisolo tenia al voltant de cinquanta anys. La lectura pot ajudar a comprendre el context històric: aquells anys grisos del franquisme.

Els aficionats a la història local també hi trobaran fragments on es parla de Can Goytisolo, la masia de Torrentbó, per on va passar un repertori variat de personatges, des d’autors i intel·lectuals com Ana Maria Matute i Rafael Sánchez Ferlosio, fins anarquistes destacats de la zona com el Rata.