Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

19.10.21

Recomanacions octubre 2021


BENJAMIN, Walter. L'OBRA D'ART A L'ÈPOCA DE LA SEVA REPRODUCTIBILITAT TÈCNICA. Girona : Edicions de la Ela Geminada, 2021.

Què és l’aura de l’obra d’art? Com canviaren el cinema i la fotografia la percepció de l’art? Què és l’estetització de la política i com s’hi relaciona el feixisme? Aquestes són algunes de les qüestions que planteja aquest text essencial pels estudis d’història i crítica de l’art, reeditat ara en català. Cal destacar-ne el pròleg, que ajuda a entrar en el text gràcies a una exposició clara i concisa dels punts essencials del pensament de Benjamin.



SCHAAP, Annet. LA NENA DEL FAR. Lleida : Pagès Editors, 2020.

Guanyadora del Premi Llibreter d’enguany (dins la categoria de Literatura Infantil i Juvenil d’Altres Literatures), La nena del far és una novel·la amb molt d’encant, sobre fars, cases negres, sirenes, i nens desemparats. Cuita a foc lent i amb els elements fantàstics com a teló de fons, la història es centra sobretot en conflictes humans. N’és el pilar la Llumeta, una nena valenta i perseverant que recorda a algunes de les millors protagonistes de la LIJ, com per exemple la Coraline de Gaiman.



MOSHFEGH, Ottessa. EL MEU ANY DE REPÒS I RELAXACIÓ. Barcelona : Angle Editorial, 2021

Com afrontar l’angoixa existencial que provoquen les desgràcies constants, un món que mai s’atura, l’ennui de viure? La protagonista d’aquesta novel·la ho té clar: hibernant durant un any, amb l’ajuda de pastilles. Una obra amb moltes arestes, que incomoda, atrapa i interpel·la, a través de l’estranyament, el surrealisme i un cert humor negre, però també gràcies a la mirada lúcida de l’autora a problemàtiques plenament contemporànies.