Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

14.9.19

TRES DONES DE BANDERA: CAPMANY, PÀMIES, LESSING.

L’octubre de 2019 es compleixen 100 anys del naixement de Teresa Pàmies i Doris Lessing. 

L’estiu de 2018 vam recordar la mateixa efemèride per a Ma. Aurèlia Capmany.


Les tres dones tenien en comú que professaven una ideologia comunista de la què, amb el pas dels anys, es van anar distanciant per adoptar idees avançades al seu temps. Van militar en la causa feminista, defensar els drets dels homosexuals, lluitar contra les desigualtats i criticar els conflictes de la seva època, com la Guerra Civil Espanyola o la Segona Guerra Mundial.
Inquietes, curioses de mena, conreen diferents expressions literàries com la crònica, la novel·la, el teatre o la poesia. No tenen masses companyes literàries, sovint apareixen a les fotografies com l’única dona envoltada d’homes.
Les tres van escriure per deixar constància del que van viure i per entendre què passava al seu voltant. Les seves obres, tot i ser ficció, són documents per a l’estudi de l’època. Si sentiu curiositat per temes que encara continuen vigents avui dia, gaudireu amb aquestes lectures.