Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

9.10.15

Bibliosfera @ notícies - biblioteques

Butlletí Bibliosfera

octubre 2015 - #85



Notícies

Anar a dalt


Vilafranca del Penedès acull el VII Congrés de Bibliobusos




Els propers 23, 24 i 25 d'octubre se celebra el Setè Congrés de Biblioteques Mòbils al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (Vinseum) de Vilafranca del Penedès, coincidint que aquest any Vilafranca és la capital cultural catalana. Jordi Permanyer, que es va jubilar com a gerent de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona el passat mes de juny, rebrà el Premi ACLEBIM en reconeixement a la seva tasca a l'hora de modernitzar i revitalitzar el servei de bibliobusos. 



La Biblioteca Sant Pau-Santa Creu fa 75 anys




El 2 d'octubre es va inaugurar l'exposició "La biblioteca pública sota el franquisme: els inicis de la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu", en el marc de la commemoració dels 75è aniversari de la Biblioteca de la Santa Creu, origen de l'actual biblioteca. La mostra es podrà veure fins al 18 de desembre. 



Comencen els espectacles de tardor als bibliobusos




El 19 d'octubre s'inicien les campanyes de foment de la lectura per als nens i nenes als bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Aquesta tardor hi participen tres bibliobusos que animaran els infants a llegir a través de diversos espectacles. 



Les biblioteques col·laboren amb la festa dels Súpers




Des de mitjans de setembre i fins al 4 d'octubre, els socis del Club Súper 3 han participat en el concurs de la cerca de la paraula màgica a les biblioteques de Catalunya. Quatre usuaris de les biblioteques, una de cada demarcació, han estat els escollits per seguir la propera Festa dels Súpers des de darrera de l'escenari. 



Se celebren els tallers del Cercle de Comparació Intermunicipal de Biblioteques




Els dies 17 i 23 de setembre s'han realitzat els tallers de l'edició d'enguany del Cercle de Comparació Intermunicipal de Biblioteques (CCI-B). Dels 44 municipis inscrits en el CCI-B, han participat en els tallers d'enguany 28 municipis de menys de 60.000 habitants que analitzen dades de 2014. 


Bones pràctiques

Anar a dalt


Treballant per a l’orientació laboral i professional de les dones




La Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera presenta, aquest mes d'octubre, la iniciativa "Biblioexperiències: orientació laboral i professional per a dones" dirigit a totes aquelles dones que estan en procés de recerca activa de feina o volen créixer professionalment. 



Imagina't una Ciutat de la Literatura




Barcelona és candidata a ser designada Ciutat de la Literatura dins de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO i l'Ajuntament de Barcelona ha engegat la campanya "Imagina't una #ciutatdelaliteratura" per donar a conèixer aquest projecte. 



Gironella impulsa un festival de poesia




La sala d'actes de la Biblioteca de Gironella ha acollit la primera edició del Festival de Poesia de Tardor Vila de Gironella, que neix amb l'objectiu de portar al poble poetes i obres de gran qualitat per convertir-se en un referent. 


Recursos

Anar a dalt


Naxos Music Library




Els usuaris de la Xarxa de Biblioteques Municipals poden accedir a un nou recurs electrònic de música. Es tracta de Naxos Music Library, que inclou un repertori de més de 100.000 CD i 1,5 milions de talls musicals de tots els gèneres, especialment de música clàssica. 



Novetats de la Biblioteca Virtual




Aquest mes destaquem l'especial que hem dedicat a Jesús Moncada, autor de "Camí de Sirga", en el desè aniversari de la seva mort. També fem un repàs a la trajectòria del grup de metal simfònic Apocalyptica, i recollim un llistat de curiositats sobre la figura de Sherlock Holmes. Al portal Gènius convidem els més petits a dibuixar com seran les biblioteques en el futur. 


L'article

Anar a dalt


Escoltem els joves




Per Carla Canongia, directora de la Biblioteca Municipal l'Ateneu d'Esparreguera, i Marta Puig, directora de la Biblioteca Santa Oliva d'Olesa de Montserrat 


Agenda

Anar a dalt


Entrevista virtual a Jenn Díaz




Jenn Díaz és la convidada d'aquest mes d'octubre de les Entrevistes virtuals. De l'1 al 25 d'octubre pots enviar les teves preguntes a l'autora a través del formulari que trobaràs a la Biblioteca Virtual. Les seves respostes es publicaran el 26 d'octubre al web.
Dies: fins al 25 d'octubre
Lloc: entrevistes virtuals



Municipàlia




La propera edició de Municipàlia, la Fira Internacional d'Equipaments i Serveis Municipals que tindrà lloc a Lleida del 13 al 16 d'octubre, acollirà la presentació de l'app BibliotequesXBM, així com altres aplicacions de la Diputació de Barcelona. Núria Méndez, cap de la Unitat de Gestió de Continguts de la Xarxa, s'encarregarà d'aquesta presentació, titulada "Estratègies de les biblioteques públiques per oferir serveis en l'àmbit digital. App BibliotequesXBM".
Dia: 15 d'octubre
Hora: 10.30h
Lloc: Recinte firal de Lleida
Adreça: Av. President Josep Tarradellas, s/n. Lleida
 



Cicle L’Ovidi de prop, 20 anys després




Aquesta tardor un cicle de converses a les biblioteques recorda la figura del cantautor i actor valencià Ovidi Montllor, mort l'any 1995. Amb dotze àlbums editats i la participació en mig centenar de pel·lícules i trenta muntatges teatrals, Montllor és encara un referent per a les noves generacions.

Dies: veure programació