Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

5.5.15

Biblioteques en xarxa



Trenta anys de "Pedra de tartera"
Nascuda a Tremp, Maria Barbal és una de les autores en llengua catalana més destacada de casa nostra i amb gran projecció internacional. La seva primera novel·la, “Pedra de tartera”, va obtenir èxit de crítica i públic i va presentar un territori, el Pallars, on s’han ambientat diverses de les seves obres. Endinsa’t en la trajectòria d’aquesta autora i descobreix els seus darrers llibres.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email

De les llaminadures a la ciència-ficció
Els seus pares regentaven una botiga de llepolies, on també venien diaris i revistes. El petit Isaac Asimov va aficionar-se així a llegir els fanzines de l’època que el van dur a descobrir un món ple d’imaginació i inquietuds científiques. Considerat un dels escriptors de ciència-ficció més rellevants de tots els temps, és autor de la reconeguda triologia de la Fundació i de diversos llibres sobre robots.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email

La collita negra de l’any
Les quatre biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals que tenen un fons especial de novel·la negra han preparat una guia que recull tota la novel·la negra i políciaca publicada el 2014 que pots trobar a les biblioteques, així com informació dels festivals, jornades i premis d’aquest gènere que han tingut lloc durant l’any.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email

Recorrem la vida i obra de Luis Goytisolo
Amb els seus germans, el poeta José Agustín Goytisolo i el novel·lista Juan Goytisolo, pertany a la generació anomenada "fills de la guerra", de la qual també formen part Carmen Martín Gaite, Rafael Sánchez Ferlosio, Ana Maria Matute o Juan Marsé. Una generació molt crítica amb el règim franquista a través de la literatura. Tracem un recorregut per la seva vida i obra.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email

Acabats d’arribar a les biblioteques
Noticias felices en aviones de papel
Juan Marsé explica la història d’en Bruno, amb quinze anys acabats de fer, i la seva veïna, la senyora Pauli, una velleta que encara porta els llavis pintats de carmí ... Avui no és un dia qualsevol perquè la senyora Pauli ha tingut una gran idea: llançar avions de paper carregats de bones notícies des del seu balcó.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email

El diable i l'home just
En un refugi vora el mar, el psiquiatre Víctor Marçal-Büngeler adreça un seguit de cartes a la seva dona, que suposa que és a Nova York. Però un dia se li apareix el diable i el seu món aparentment sòlid comença a esfondrar-se inexorablement. Amb aquesta obra, Jordi Coca ha guanyat recentment el Premi Crítica Serra d’Or de Novel·la.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email

La mujer de un solo hombre
Després de més de vint anys junts, la Jodi i en Todd viuen a Chicago en un ampli apartament. La seva idíl·lica relació sembla tenir algun punt vulnerable, certs fets amenacen d’espatllar la seva plàcida existència. Quan la Jodi reconeix que la seva vida se n'està anant en orris, un abisme d’ombrívoles possibilitats s'obre davant seu.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email

La rasa
Escriptor d'una poètica visionària, Andrei Platónov va escriure “La rasa” l'any 1930. És la història d'uns personatges que van fer la revolució i que després van voler construir el gran edifici del socialisme plantant-ne els fonaments en una gran rasa. Els problemes amb el partit, la col·lectivització, la gana i el fred són l'excusa de què se serveix l'autor per dibuixar de manera profètica el principi de la fi de la Unió Soviètica.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email

La noia de la biblioteca
En una Barcelona marcada per les convulsions, Núria Solé, una noia de classe obrera destinada a treballar a les fàbriques tèxtils, lluitarà per complir els seus somnis. Mentre la seva germana lluitarà contra les injustícies laborals, ella treballarà d'auxiliar a la Biblioteca Nacional de Catalunya. Però els seus ideals perillaran quan coneix un jove estudiant, Eudald Cebrià, de qui s'enamorarà.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email