Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

19.4.14

Chao, Gabo!



Macondo ha perdut un dels més insignes ciutadans.

El dijous, 17 d’abril va morir Gabriel García Márquez, a Mèxic, a l’edat de 87 anys. Nascut a Aracataca (Colòmbia), aquest gegant de la literatura va posar Amèrica Llatina sobre el mapa literari mundial, fent allò que li era propi, escriure bé. Va rebre el Premi Nobel de Literatura l’any 1982.

La seva obra té components de la tradició oral del seu país i també hi afegeix les tècniques narratives més modernes de Joyce, Woolf, Hemingway i, sobretot, Faulkner.  La novel·la Cien años de soledad, és l’exemple paradigmàtic del realisme màgic, amb la que va ser reconegut arreu del món. 

Els temes de la seva obra són: la solitud del poder, el fervor de la passió amorosa, la veritat de la memòria i l’exploració d’un espai mític (Macondo / Aracataca) on tot és possible.

En aquella generació d’escriptors de literatura hispanoamericana també hi havia Julio Cortázar, Mario Vargas Llosa, Carlos Fuentes i José Donoso.

A la literatura catalana tenim a Jesús Moncada que també va narrar sobre el seu lloc d’origen, Mequinensa, fent ús d’un realisme màgic, amb tocs d’ironia.

Per saber sobre la relació de García Márquez i Fidel Castro: Núvol

Documents a La Muntala