Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

6.8.13

Incorporacions al fons de novel·la.



Climent / Josep M. Fonalleras

Els amics d’en Climent demanen a un escriptor que li segueixi el rastre i que posi ordre a la novel·la que no ha escrit. En la recerca, un joc d’aparences i miralls, s’encara a la vida i a la mort, a la pèrdua, l’amor i l’amistat, mentre és ell mateix qui assisteix al final de la seva pròpia aventura, en un recorregut erràtic que l’enfronta amb les seves pors, angoixes i passions.

Climent [En línia]. Ara. http://ves.cat/hjHp 


El Diablo a todas horas / Donald Ray Pollock ; traducción de Javier Calvo

Cuando Willard Russell, veterano de la segunda guerra mundial, descubre que el cáncer empuja a su mujer hacia una muerte inevitable, concluye que solo Jesús podrá socorrer a quien la ciencia ha condenado; tras erigir un altar en pleno bosque, se entrega a unas sesiones de oración que, poco a poco, se tornarán peligrosamente sangrientas, y en las que participará, estoico, su hijo Arvin.

El diablo a todas horas [En línia]. Barcelona: Libros del silencio. http://ves.cat/hjHq


En la orilla / Rafael Chirbes

El hallazgo de un cadáver en el pantano de Olba pone en marcha la narración. Su protagonista, Esteban, se ha visto obligado a cerrar la carpintería de la que era dueño, dejando en el paro a los que trabajaban para él. Mientras se encarga de cuidar a su padre, enfermo en fase terminal, Esteban indaga en los motivos de una ruina que asume en su doble papel de víctima y de verdugo, y entre cuyos escombros encontramos los valores que han regido una sociedad, un mundo  y un tiempo.

En la orilla [En línia]. Barcelona: Anagrama, 2013. http://ves.cat/hjHs


En una sola persona / John Irving ; traducció de Marta Pera Cucurell

Billy Abbott, l'escriptor i narrador protagonista, [...] ens explica la història tragicòmica de la seva llarga vida com a «sospitós sexual»: els seus primers anys de formació a mitjan segle passat en un poblet de Vermont, amb l'enamorament, imprevist i sobtat, d'una dona més gran que ell, la senyoreta Frost, bibliotecària, i la descoberta incipient de la seva homosexualitat, que li provoquen un torrent d'emocions contradictòries. Al llarg de mig segle, mentre en Bill creix com a escriptor, assistim a diferents moments estel·lars de la seva vida, per la qual desfilen un ampli càsting d'acolorits personatges que desafien totes les convencions i als quals John Irving, valent i ambiciós, obliga a afrontar els dubtes sobre la seva sexualitat i a qüestionar els prejudicis i les creences.

En una sola persona [En línia]. Grup62, 2013. http://ves.cat/hjHw


Estimada vida / Alice Munro ; traduït de l'anglès per Dolors Udina

Cada nou llibre d'Alice Munro és un esdeveniment i una sorpresa. En aquest que acaba de publiar, l'escriptora adverteix: "Les quatre peces finals d'aquest llibre no són ben bé contes. Formen una unitat a part, autobiogràfica, en el fons, per bé que no sempre del tot fidel als fets. Em penso que són les primeres i les darreres paraules -i les més íntimes- que he de dir sobre la meva vida". ¿I les altres peces? Les altres avancen de dret cap al misteri contingut en el més petit fragment de qualsevol vida.

Estimada vida [En línia]. Club editor. http://ves.cat/hjHz


L'Estiu que comença / Sílvia Soler

L'estiu que comença recull els cinquanta anys de vida de la Júlia Reig i l'Andreu Balart, vinculats abans de néixer per l'amistat de les seves mares, que han imaginat amb il·lusió la possibilitat que heretin aquest lligam o fins i tot que puguin arribar a enamorar-se. Però la Júlia i l'Andreu volen sentir-se lliures d'un destí que s'entesta a unir-los.

L'estiu que comença [En línia]. Grup62. http://ves.cat/hjHx


El Hombre que dijo adiós / Anne Tyler ; traducción de Ana Mata Buil

Aaron parece un hombre cualquiera, acomodado a la rutina del barrio donde vive, ocupado en su trabajo de editor y poco más. Sin embargo, la extravagancia humana suele agazaparse en los detalles: al acercarnos a él, descubrimos que este viudo de mediana edad tiene carácter como para llevar con desenvoltura una malformación física que arrastra desde niño, y no solo eso: puede enfrentarse a una hermana algo déspota e incluso pasear de la mano de su esposa Dorothy, muerta hace unos meses pero viva en su imaginación, tan viva que Aaron se extraña de que los demás no noten su presencia.

El hombre que dijo adiós [En línia]. Me gusta leer. Random House Mondadori. http://ves.cat/hjHF


Hot sur / Laura Restrepo


María Paz es una joven latina que, como tantas otras, ha llegado a Estados Unidos persiguiendo la utopía. Pero el sueño americano se convierte en pesadilla cuando la acusan del asesinato de su marido, un policía blanco, y la condenan a prisión. Sin embargo, la vida de María Paz dará un giro vertiginoso cuando descubra que el verdadero horror, el que pondrá a prueba su temple, está esperándola fuera de las rejas. Laura Restrepo nos atrapa con este thriller trepidante, magníficamente construido, terrorífico pero también divertido. Un homenaje a la mujer y una crítica feroz al mundo occidental capitalista y a sus falsos sueños de prosperidad.


Hot sur [En línia]. Planeta. http://ves.cat/hjHI


Indecències : dues històries indecoroses / Alan Bennett ; traducció d'Ernest Riera


Després de l'èxit aclaparador d'Una lectora poc corrent i Amb una mà al davant i l'altra al darrere, el mestre de l'humor britànic ens brinda dues petites històries curtes plenes d'humor que giren al voltant d'un erotisme molt inusual. En el primer relat, la vídua senyora Donaldson troba la manera de guanyar-se uns diners extra com a «falsa pacient» en unes pràctiques d'hospital. La seva vida pren un caire encara més transgressor quan lloga una habitació a una parella d'estudiants que la introduiran en una nova visió del sexe. El segon és la història d'una mare de mitjana edat, la senyora Forbes, que adora el seu fill Graham. Aquest mena una doble vida per evitar que la seva mare descobreixi la veritat. Però la situació es complica i el lector descobreix que ni en Graham, ni la seva dona Betty, ni el pare d'en Graham, no entenen els seus propis desitjos, i tampoc els de la senyora Forbes.


Indecències [En línia]. Grup62. http://ves.cat/hjHJ


Lo que mueve el mundo / Kirmen Uribe ; traducción del euskera por Gerardo Markuleta

En mayo de 1937, tras el bombardeo de Gernika, miles de niños vascos partieron del puerto de Bilbao rumbo al exilio. Entre ellos se encontraba Karmentxu, una niña de ocho años que fue acogida en Gante, Bélgica, por el escritor Robert Mussche. La vida de Robert cambiará con la llegada de la niña, su implicación en la resistencia durante la Guerra Civil y el advenimiento de la Segunda Guerra Mundial.

Lo que mueve el mundo [En línia]. PlanetadeLibros. Planeta. http://ves.cat/hjHL


El Mal de la guerra / Pau Faner

Marc Roses, hostaler a la Barcelona del segle XIII, està profundament enamorat d'Ada,  que té un altre pretendent de família noble anomenat Mau de Riera. Per desfer-se del seu rival, Mau acusa d'un crim sexual Marc Rosés, que és capturat i empresonat a Girona. Mau, per recuperar la llibertat, decideix enrolar-se amb les tropes de Jaume I que surten a la conquesta de Mallorca.

El mal de la guerra [En línia]. Grup62. http://ves.cat/hjHPv 


Perdida (gone girl) / Gillian Flynn ; traducción de Óscar Palmer ; nota final de Rodrigo Fresán

En un caluroso día de verano, Amy y Nick se disponen a celebrar su quinto aniversario de bodas en North Carthage, a orillas del río Mississippi. Pero Amy desaparece esa misma mañana sin dejar rastro. A medida que la investigación policial avanza las sospechas recaen sobre Nick. Sin embargo, Nick insiste en su inocencia. Es cierto que se muestra extrañamente evasivo y frío, pero ¿es un asesino?

Perdida [En línia]. me gusta leer. Random House Mondadori. http://ves.cat/hjHR

Quan arribi el pirata i se m'emporti / Lluís-Anton Baulenas

En Jesús Carducci i en Miquel-Deogràcies Gambús, normalment, no s'haurien trobat mai. En Carducci, acaba de patir la pèrdua del seu germà petit i la fi d'una relació amorosa turbulenta amb en Gerard. Té un petit gabinet d'atenció mèdica al barri del Raval de Barcelona i un cop per setmana també dóna assistència sanitària als treballadors d'una gran multinacional. En Gambús, patriarca d'aquestaempresa, és un ancià de noranta-sis anys riquíssim, megalòman, amb un secret antic que l'ha convertit en un criminal.

Quan arribi el pirata i se m'emporti [En línia]. Magrana. RBA. http://ves.cat/hjHS


Una Reina en el estrado / Hilary Mantel ; traducción de José Manuel Álvarez Flórez

Inglaterra, 1535. Tras divorciarse de Catalina de Aragón y separarse de la iglesia de Roma, Enrique VIII está desposado con Ana Bolena. Sin embargo, el rey vuelve a estar atrapado en un matrimonio que no le da lo que más desea: un heredero varón. Thomas Crownwell, el hombre de confianza de Enrique VIII, deberá emplear toda su astucia para que otra esposa, Jane Seymour, se abra camino, sin que estalle una revuelta interior y sin que Inglaterra acabe más aislada de Europa de lo que ya está.

Una reina en el estrado [En línia]. planetadeLibros. Planeta. http://ves.cat/hjHT


Respirar por la herida / Víctor del Árbol


Quizás Dios juega a los dados con nuestro destino, desperdigando las piezas de un rompecabezas que siempre vuelve a unirse de un modo u otro. Acaso sea el azar el que nos arrebata aquello que más amamos, pero puede que todo lo que nos ocurre sea simplemente el resultado de nuestros propios actos. Estas son las preguntas que atormentan a Eduardo, un pintor para quien nada tiene sentido tras la muerte de su mujer y su hija, hasta que una famosa violoncelista, Gloria Tagger, le encarga el mayor reto de su vida: pintar el retrato de Arthur, un empresario de pasado incierto.

Respirar por la herida [En línia]. Víctor del Árbol. http://ves.cat/hjHV