Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

26.3.13

Incorporació de novel·les i còmics, d'adults i juvenils.

Atar Gull o el destino de un esclavo modélico / guión: Fabien Nury ; dibujo: Brüno ; color: Laurence Croix

Atar Gull es un mandinga, joven y fuerte. Es también el jefe de su pueblo, hijo de un rey capturado por una tribu enemiga y vendido igualmente como esclavo. Su aparente sumisión y tranquilidad harán que consiga el respeto y la confianza de su amo Tom Will. Pero su mirada permanecerá fría y despiadada.

Atar Gull o el destino de un esclavo modélico [En línia]. Dibbuks. http://ves.cat/eaQ8

La Casa i el món / Rabindranaz Tagore ; traducció del anglès: Josep Tarragona i Castells

Una civilització mil·lenària i remota, ancestral, però molt viva en aquesta novel·la. Índia en estat pur. En aquest relat realisme i idealisme lluiten de la mà de tres narradors, Bimala, Nikhil i Sandip, tres ànimes ben diferents marcades per una religió i uns costums ancestrals que ens expliquen , amb ulls de dona, un triangle matrimonial aparentment idil·lic, però que en realitat amaga el conflicte Orient-Occident, dues cultures massa diferents espiritualment.

La casa i el món [En línia]. Lleida: Pagès. <http://ves.cat/eaJe>

Llum antiga / John Banville ; traducció d'Eduard Castanyo

L’actor Alexander Cleave fa memòria dels millors anys de la seva vida en recordar l’idil·li fugaç que va mantenir, quan era adolescent, amb la mare del seu amic a la Irlanda dels anys 50. Els encontres il·lícits en una casa de camp als afores de la ciutat o la passió al seient de darrere del cotxe de la seva amant s’apinyen en la seva ment. Però els records vénen acompanyats també d’un sentiment, esmolat i fosc, relacionat amb el suïcidi de la filla del protagonista, deu anys enrere.

Llum antiga [En línia]. Alzira: Bromera. http://ves.cat/eaQh

Play / Javier Ruescas ; traducció d'Antoni Terrades
 
És difícil pensar que Leo i Aaron són germans. El primer és presumit i ambiciós; el segon, tímid i reservat.
Un dia, regirant en l’ordinador del seu germà, Leo descobreix que Aaron té un talent desbordant per a compondre música i cantar. Sense meditar-ne les conseqüències, Leo decideix pujar els seus temes a Internet, i això desencadena el fenomen Play Serafin –el nom que ha posat al canal de YouTube– per tota la xarxa…

Play [En línia]. Alzira: Bromera. http://ves.cat/eaOw

Prisioneros en el paraíso / Arto Paasilinna ; traducción del finés de  Dulce Fernández Anguita

Un avión en el que viaja una misión de la ONU se ve obligado a efectuar un aterrizaje de emergencia en un rincón perdido del archipiélago indonesio. Los supervivientes –una variopinta pandilla de enfermeras suecas, comadronas y leñadores finlandeses, médicos noruegos, azafatas y pilotos ingleses– consiguen alcanzar una playa rodeada por una jungla impenetrable. Superada la consternación inicial, la comunidad de náufragos se dedica con creciente alegría a la organización de la supervivencia.

Prisioneros en el paraíso [En línia]. Anagrama, 2013. http://ves.cat/eaLT

El Racó de Penèlope / Pasqual Alapont

Zinc Peris emprèn un viatge, un llarg viatge de pocs quilòmetres de distància, des d’un barri de València fins al Perelló, un poble de la costa on els pares han decidit obrir un restaurant, El Racó de Penèlope. De fet són ells qui s’han vist obligats a canviar d’aires i de retruc, de la nit al dia, capgiren la vida del fill com un mitjó.

El racó de Penèlope [En línia]. Llegir Cruïlla. http://ves.cat/eaH5

El Tango de la guardia vieja / Arturo Pérez-Reverte

Un extraño desafío entre dos músicos, que lleva a uno de ellos a Buenos Aires en 1928; un asunto de espionaje en la Riviera francesa durante la Guerra Civil española; una inquietante partida de ajedrez en el Sorrento de los años sesenta...

El tango de la guardia vieja de Alberto Pérez-Reverte [En línia]. Madrid: Santillana. http://ves.cat/eaFb

La Tardor del comissari Ricciardi / Maurizio de Giovanni ; traducció d'Anna Casassas

El talent narratiu que Maurizio de Giovanni havia mostrat a L’hivern del comissari Ricciardi i a La primavera del comissari Ricciardi encara es fa més rotund en aquest nou llibre de la sèrie. Des del plantejament al desenllaç, La tardor del comissari Ricciardi és una obra mestra de l’equilibri entre el mecanisme de la intriga i la humanitat dels personatges. En aquest nou volum, Ricciardi descobreix els secrets que s’amaguen darrere la mort d’un nen. Perquè les coses no són el que semblen.

La tardor del comissari Ricciardi [En línia]. La Campana. http://ves.cat/eaNO

Terra de llops / Josep Vallverdú

Terra de llops és una novel·la d’aventures que té la marca “Vallverdú”. L’acció està situada a la Grècia antiga, en un món ple de batalles i lluites entre bons i dolents. L’argument gira a l’entorn del rei Tereu de Tràcia i les seves peripècies, després que ha ajudat el rei d’Atenes a lluitar contra els estrangers que l’havien envaït aquesta ciutat.


Terra de llops [En línia]. Lleida: Pagès. http://ves.cat/eaMG


Vapor / Max

Nicodem, atordit per l'estupidesa del món i per la banalitat del gran circ en què tot s'ha convertit, es retira a la solitud del desert com un modern anacoreta, a la recerca de la tranquil·litat necessària per retrobar-se amb ell mateix. Però ni en el més remot indret del desert podrà deslliurar-se de les distraccions del món contemporani.

Vapor [En línia]. La Cúpula, 2013. http://ves.cat/eaGC