Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

18.2.13

Incorporació de llibres al fons de novel·la, novel·la juvenil i còmic.

Et presentem les novetats corresponents al fons de novel·la i còmic.


Alliberament / Sándor Márai ; traducció de Jordi Giné de Lasa i Imola Szabó

Escrita en menys de tres mesos durant l’estiu del 1945, i inèdita fins al 2001, la novel·la és un testimoni punyent i commovedor de l’horror que una ciutat va viure durant el setge soviètic.


Alliberament [En línia]. Empúries. Grup 62. http://ves.cat/c5bk



L'Assassí de la corbata / Marie-Aude Murail ; traducció de Jordi Rourera Peret


La Ruth és una noia de catorze anys. Un dia troba en una caixa amagada dins d'un armari una antiga foto de classe del seu pare. A la foto, hi apareixen el pare, la mare de la Ruth –la Marie-Ève–, morta d'un aneurisma quatre anys enrere, i la seva tia –l'Ève-Marie–, a qui van trobar al riu escanyada amb una corbata. El que semblava un record innocent esdevindrà un incòmode misteri quan la Ruth s’adona que és la seva tia qui el pare agafa de la mà, i no la seva mare.

L'Assassí de la corbata [En línia]. Grup 62, 2008. http://ves.cat/c5om

Balla, balla, balla / Haruki Murakami ; traducció de Núria Parés i Alexandre Gombau

Balla, balla, balla narra les desventures surreals però versemblants d’un home sense nom que es guanya la vida com a redactor de reportatges per a revistes.

Balla, balla, balla [En línia]. Empúries. Grup 62. http://ves.cat/c5aG



La Bibliotecaria de Auschwitz / Antonio G. Iturbe

Sobre el fango negro de Auschwitz que todo lo engulle, Fredy Hirsch ha levantado en secreto una escuela. En un lugar donde los libros están prohibidos, la joven Dita esconde bajo su vestido los frágiles volúmenes de la biblioteca pública más pequeña, recóndita y clandestina que haya existido nunca.


La Bibliotecaria de Auschwitz [En línia]. Planetadelibros.com. Planeta, 2013. http://ves.cat/c46m

Caída y auge de Reginald Perrin / David Nobbs ; traducción del inglés a cargo de Julia Osuna Aguilar

Inspiradora de una de las comedias televisivas más famosas de todos los tiempos,Caída y auge de Reginald Perrin es una obra maestra del género humorístico en el ámbito anglosajón. Su protagonista, Reginald Perrin, es un hombre gris; un mediocre e infeliz ejecutivo de ventas cuarentón, que malgasta sus días en la empresa Postres Lucisol, sometido a un jefe estúpido para el que desempeña un trabajo alienante, mientras lleva una vida suburbana al lado de su esposa y una familia plagada de gorrones.

 Caída y auge de Reginald Perrin [En línia]. Impedimenta, 2011. http://ves.cat/c5bk

Casa gran / Nicole Krauss ; traducció d'Ernest Riera

La Nàdia va rebre del poeta xilè Daniel Varsky un bell escriptori que va pertànyer a Federico García Lorca. La Nàdia va emprendre rere d'aquell moble una vida profitosa com a novel·lista però desastrosa a nivell personal, fins que un dia la filla d'en Daniel, que va morir assassinat per les forces repressores de Pinochet,
li reclama l'escriptori, i a partir d'aquí la vida de la Nàdia es desfà.

Casa gran [En línia]. La Magrana. RBA. http://ves.cat/c46V


Ciutat d'orfes / Avi ; traducció de: Lluís-Anton Baulenas

El 1893, els carrers de Nova York són plens de vida i també de perills. Si ets un repartidor de diaris, com en Maks Geless, de tretze anys, val més que vagis amb compte amb en Bruno, el líder de la banda dels Busca-raons amb males intencions. Convertit en detectiu, Maks haurà de lluitar contra forces poderoses per defensar la seva pròpia família.

Ciutat d'orfes [En línia]. Bambú. Casals, 2013. http://ves.cat/c5p5

Ciutat oberta / Teju Cole ; traducció de l'anglès de Xavier Pàmies

Julius, un jove psiquiatre nigerià resident en un hospital de Nova York, passeja pels carrers de Manhattan. Caminar sense rumb es converteix per a ell en una necessitat que l’allibera de les constriccions de la seva feina, i que li ofereix la possibilitat afegida d’obrir la seva ment a un fantasieig entre la literatura, l’art o la música i les seves relacions personals, el passat i el present.

Ciutat oberta [En línia]. Quaderns crema, 2012. http://ves.cat/c41M

Corbs / John Connolly ; traducció de Maria Iniesta

Hi ha veritats que són tan terribles que no s’haurien de dir en veu alta, tan espantoses que fins i tot reconèixer-les significa arriscar-se a sacrificar una part essencial de la humanitat de cadascú, a existir en un món més fred, més cruel que abans

Corbs [En línia]. Bromera, 2009.  http://ves.cat/c42Y 


¿Eres mi madre? : un drama cómico / Alison Bechdel

En ¿Eres mi madre? Bechdel nos describe la relación con su madre, una mujer muy especial: lectora voraz, amante de la música, apasionada actriz amateur y esposa infeliz a causa de la homosexualidad de su marido, una mujer cuyas aspiraciones artísticas crecieron coincidiendo con la infancia de Alison. Con un estilo conmovedor a la vez que agudo, Bechdel busca respuestas a su infancia en este maravilloso recorrido por su vida.

¿Eres mi madre? [En línia] Me gusta leer.  Random House Mondadori, 2011. http://ves.cat/c4TA

L'Hivern del món / Ken Follett ; traducció de Jordi Puig Martínez

Després de l'èxit mundial de La Caiguda dels gegants, Ken Follett presenta la segona entrega de la trilogia "The Century". En aquesta novel·la narra la història dels fills de les cinc famílies protagonistes des de les vigílies de la Segona Guerra Mundial fins als inicis de la Guerra Freda. El nazisme, la invasió de la Unió Soviètica, l'atac a Pearl Harbor, la guerra civil espanyola i el desenvolupament de la bomba atòmica són alguns dels esdeveniments que marcaran les seves vides.

L'hivern del món [En línia]. Me gusta leer. Random House Mondadori. http://ves.cat/c44-

InterWorld / Neil Gaiman y Michael Reaves ; traducción de Julia Osuna Aguilar

Joly Harker no es un héroe. De hecho es el tipo de chico que es capaz de perderse en su propia casa. Pero un día, Joey sí que se pierde; en serio. Sale de este mundo para meterse de lleno en otra dimensión. 


Interworld [En línia]. Roca. http://ves.cat/c5nT


Jezabel / Irène Némivosky ; traducción del francés de José Antonio Soriano Marco

Gladys Eysenach es acusada del asesinato de su presunto amante, un joven estudiante de apenas veinte años, y el caso levanta una enorme expectación en París. Madura y excepcionalmente bella para su edad, Gladys pertenece a esa alta sociedad apátrida que recorre Europa de fiesta en fiesta.

Jezabel [En línia]. Salamandra, 2007. http://ves.cat/c5f4

Les Joies del Paradís / Donna Leon ; traducció de Joan Puntí

Per primera vegada, Donna Leon abandona el comissari Brunetti per una investigadora veneciana i es capbussa en una magnífica novel·la de suspens, plena d’intriga, història, música i molta avarícia.

Les joies del paradís [En línia]. Grup 62.  http://ves.cat/bP03


Las Leyes de la frontera / Javier Cercas

En el verano de 1978, cuando España no ha salido aún del franquismo y no termina de entrar en la democracia y las fronteras sociales y morales parecen más porosas que nunca, un adolescente llamado Ignacio Cañas conoce por casualidad al Zarco y a Tere, dos delincuentes de su edad, y ese encuentro cambiará para siempre su vida.

Las leyes de la frontera [En línia]. Me gusta leer. Random House Mondadori. http://ves.cat/c4Zb

Mort a l'estiu / Benjamin Black ; traducció d'Eduard Castanyo

Una asfixiant vesprada d’estiu, el magnat dels mitjans de comunicació Titus Jordan –més conegut com Tita de Diamant– és trobat amb el cap destrossat per un tret d’escopeta. Suïcidi o assassinat?

Mort a l'estiu [En línia]. Bromera, 2009. http://ves.cat/c4Xw


Nens i assassins / Hermann Ungar ; traducció: Ramón Farrés ; epíleg: Thomas Mann

Publicat l'anys 1921, va significar el debut literari de l'autor, rebut amb esntusiasme pels pesos pesats del moment, com Thomas Mann o Stephan Zweig.

Nens i assassins [En línia]. Llibres.cat. Proa Espais, 2010. http://ves.cat/c5hT 



Los Oscuros límites de la magia / Pierre Bottero

Ombe siempre está subida en su moto y podría ser modelo de pasarela. No teme a los accidentes, pues para eso es irrompible… o casi irrompible. Su descomunal fuerza y su impresionante resistencia física le han valido un contrato como agente en prácticas en la Asociación.

Los oscuros límites de la magia [En línia]. Edelvives. Madrid: Luis Vives, 2009. http://ves.cat/c5re

Els Papers pòstums del Club Pickwick / Charles Dickens ;  traducció: Miquel Casacuberta

Considerat per molts com un dels millors llibres de la literatura universal, el Pickwick de Dickens és una d'aquelles obres que cada generació fa seves, sovint amb punts de vista i interpretacions noves. Embolcallat amb històries extraordinàries d'amistat, d'integritat personal i de lleialtat. Som davant d'un Dickens vitalista i lluminós. I el més divertit.


Els papers pòstums del Club Pickwick [En línia]. A contra vent, 2008.  http://ves.cat/c44y


Sequoia / Kirstin Vanlierde ; traducció: Anna Campeny Valls

Una societat perfecta sota terra. Ordre. Progrés. Bebestar. A l'Exterior només hi ha mort i desolació. I un vast món desconegut. La Marian el vol descobrir. Però el coneixement té un preu. Fins a quin punt estarà disposada a arribar en nom de la seva llibertat?

Sequoia [En línia]. Llibres.cat. Proa Espais, 2010. http://ves.cat/c5pH


Si quan et donen per mort un dia tornes / Llort

Sona el timbre. Quins sentiments remouen la mare quan obre la porta i reconeix el fill, que va desaparèixer fa anys? Com reacciona, ara que no li vol explicar on ha estat, amb qui? Ara que calla què li va passar. Per què l'Agustí ha estat catorze anys i mig desaparegut? I per què ha tornat? I, sobretot,
què l'obliga a callar?

Si quan et donen per mort un dia [En línia]. La Magrana. RBA. http://ves.cat/c40T

Tu y yo / Niccolò Ammaniti ; traducción de Juan Manuel Salmerón

Encerrado en el sótano para pasar su semana de vacaciones lejos de todos, un introvertido adolescente de catorce años se dispone a vivir su sueño solipsista de felicidad: sin conflictos, sin molestos compañeros de escuela, sin comedias ni ficciones.

Tú y yo [En línia]. Anagrama, 2013.  http://ves.cat/c4W9


Victus : Barcelona 1714 / Albert Sánchez Piñol

VICTUS es una novela histórica que nos narra la guerra de Sucesión española, un conflicto que puede considerarse como la primera de las contiendas mundiales y que termina el 11 de septiembre de 1714 con el apocalíptico asalto a Barcelona. También es la tragedia de Martí Zuviría, un joven barcelonés, alumno aventajado del marqués de Vauban, que se convierte en un genio de la ingeniería militar.

Victus [En línia]. La Campana. http://ves.cat/c5gX