28/12/12

Incorporació d'exemplars al fons de novel·la, novel·la juvenil i còmic.

Aquí teniu el llistat de les incorporacions recents.

Un Àngel impur/ Henning Mankell ; traducció de Marta Casas


Al gener de 2002, sota l’entarimat mig podrit d'una habitació del que va ser el luxós Africa Hotel, a la ciutat moçambiquesa de Beira, un home troba un vell quadern. A la tapa encara pot llegir un nom i una data: «Hanna Lundmark, 1905», però el quadern està escrit en una llengua que desconeix.

Un àngel impur [En línia]. Barcelona: Tusquets, 2009. <http://ves.cat/b4o9>

Cenizas / un cómic de Álvaro Ortiz

Tres amigos que no se ven desde hace años, discutiendo dentro de un coche, con un montón de kilómetros por delante hasta una misteriosa cruz marcada en un mapa: ésa es la premisa de Cenizas, la obra más ambiciosa de Álvaro Ortiz.

Cenizas [En línia]. Astiberri. <http://ves.cat/b4pB

Cinquanta ombres alliberades / E.L. James ; traducció de Ricard Gil ... [et al.]

Quan la inexperta estudiant Ana Steele va conèixer el jove, seductor i exitós empresari Christian Grey, va néixer entre ells una relació sensual que els va canviar la vida per sempre més. Desconcertada per les peculiars pràctiques eròtiques d'en Christian, i fregant tots els límits, la jove lluita per arrencar el compromís d'en Grey. I en Christian hi accedeix a fi de no perdre-la.

 Cinquanta ombres alliberades [En línia]. Me gusta leer. Random House Mondadori, 2011. <http://ves.cat/b4p9>

El Col·leccionista de dimonis / Jon Mayhew

L’Edgy Taylor veu dimonis allà on ningú altre en veu i entra en contacte amb la Societat de Demonologia. Dimonis, ànimes que no descansen i un viatge al més recòndit de la terra posaran a prova el cor del protagonista.

El col·leccionista de dimonis [En línia]. Macmillan infantil i juvenil. <http://ves.cat/b4rf>

Después de la nieve / S. D. Crockett 

Europa occidental en un futuro próximo. Willo tiene 15 años y está solo. Su familia se ha ido y por su padre sabe que la vida, antes de que empezaran las grandes nevadas, era distinta.

Después de la nieve. S. D. Crockett [En línia]. Macmillan. <http://ves.cat/b4rV>

Divergent / Veronica Roth ; traducció d'Aïda Garcia Pons

Una decisió et pot canviar per sempre. La ciutat de Chicago està dividida en cinc faccions i cadascuna d’elles es dedica a cultivar una virtut particular: Honestedat, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició.

Divergent [En línia]. 62, 2008. <http://ves.cat/b4sB>

L'Estiu de la pluja / Robert Saladrigas

L'estiu de la pluja és una història familiar punyent. Una novel·la que gira entorn dels misteris indesxifrables que fan de cada persona una illa: la incomunicació, els desafectes, la incapacitat emocional de viure l’amor, el sentiment d’extraterritorialitat, i la derrota i alhora la fugida que, segons com, implica la mort.

L'estiu de la pluja [En línia]. 62, 2007. <http://ves.cat/b4sJ>

El Festín de la muerte / Jesús Díez de Palma 

Da igual de dónde seas o a qué te dediques. Da igual que estés en Polonia, en Alemania o en Rusia; que seas un niño o un adulto, una promesa del fútbol o un soldado enrolado a la fuerza. Ni las balas ni las bombas hacen distinciones y, quien dispara, a veces también es una víctima. Esta es la historia de esas personas anónimas que, en la Europa de 1939, fueron arrastradas al festín de la muerte.

El festín de la muerte [En línia]. SM. <http://ves.cat/b4tx>

Fosca : aquesta nit no hi ha lluna plena / Care Santos


L’Abel té disset anys, viu amb la mare i es passa les nits davant de l’ordinador, com fan molts adolescents. L’Abel, però, no ha sortit mai de casa i només es relaciona amb el món exterior a través d’internet. L’Abel és un vampir, i el seu dia a dia és bastant complicat. Fins que, una nit, topa amb el bloc de la Fosca. Fosca és el nickname de l’Olívia, una altra adolescent incompresa amb una família força terrible. L’Olívia pot sortir de casa, però amb precaució, sobretot si hi ha lluna plena. Poc a poc, l’Abel i l’Olívia descobriran que tenen moltes coses en comú.

Fosca. Aquesta nit no hi ha lluna plena [En línia]. 62, 2008. <http://ves.cat/b4ul>

Germans, gairebé bessons / M. Mercè Cuartiella

En Joan i l’Ester són germans. La seva relació és intensa, sovint excloent, a voltes destructiva, i això condiciona les seves vides i la seva visió del món. Això desespera la Raquel, la dona d’en Joan, que detesta no formar part d’aquest món privat que comparteixen, farcit de secrets i de fantasmes del passat.

Germans, gairebé bessons [En línia]. WordPress.com <http://ves.cat/b4uy>

L'Illa de Bowen / César Mallorquí 

1920. Tot va començar amb l’assassinat del mariner anglès Jeremiah Perkins a Havoysund, un petit port noruec situat a l’Àrtic, i amb el misteriós paquet que, abans de morir, en Perkins va enviar a Lady Elisabeth
Faraday. 

L'Illa de Bowen de César Mallorquí [En línia]. Edebé. <http://ves.cat/b4vA>

Koknom, una aventura en terres maies / Núria Pradas

Després de les aventures de l'antic Egipte i amb els víkings, en Víctor torna a viatjar en el temps i acaba en terres maies. Convertit en el koknom –el guardià del jove príncep hereu–, tindrà la missió de protegir el futur rei Pakal fins que sigui coronat. Una tasca gens fàcil si vius envoltat d'enemics tan ferotges com els homes d'Uneh Chan, el terrible Serpent Enroscada.

Koknom, una aventura en terres maies [En línia]. Bambú. <http://ves.cat/b4vZ>

Luto de miel / Franck Thilliez ; traducción de Martine Fernández Castaner

En un momento en que la vida personal del comisario Sharko parece tocar fondo, después de perder en un accidente a su esposa y a su hija, se enfrenta a uno de los casos más macabros y enigmáticos a los que nadie haya tenido que enfrentarse: la aparición de una joven arrodillada, completamente desnuda, rasurada y a la que parecen haber estallado los órganos, en el interior de una iglesia.

Luto de miel, un caso del comisario Sharko [En línia]. Edhasa. <http://ves.cat/b4wW>

Mi madre y la música / Marina Tsvietáieva ; traducción del ruso de Selma Ancira

Mi madre y la música es una bella evocación de la infancia, pero, sobre todo, de la presencia de la madre a través de un elemento familiar como es el piano. La fascinante fuerza poética de Marina Tsvietáieva fluye en este relato que nos transporta a un mundo donde lo cotitiano adquiere una dimensión mágica, y la vida, un protagonismo ejemplar.

Marina Tsvietáieva, Mi madre y la música [En línia]. Acantilado, 2012. <http://ves.cat/b4yX>

Misión olvido / María Dueñas

Incapaz de recomponer sus propios pedazos, la profesora Blanca Perea acepta a la desesperada lo que anticipa como un tedioso proyecto académico. Su estabilidad personal acaba de desplomarse, su matrimonio ha saltado por los aires. Confusa y devastada, la huida a la insignificante universidad californiana de Santa Cecilia es su única opción.

Misión olvido [En línia]. María Dueñas. <http://ves.cat/b4xg>

La Nit del caçador / Davis Grubb ; traducció de Marta Pera Cucurell

Extraordinària combinació de realisme social i faula gòtica, La nit del caçador deu el seu encant aterridor tant a l’estranya atmosfera que sap crear Grubb, enrarida i onírica, com al seu suspens pervers, propi de la millor novel·la negra americana de l’època.

La nit del caçador [En línia]. Viena. <http://ves.cat/b4xy>

Portugal / guión y dibujo: Cyril Pedrosa ; color: Pedrosa y Ruby

Simon Muchat es un dibujante de cómics en plena crisis. Después del éxito de su primer libro, sufre un bloqueo que le impide volver a escribir. Este bloqueo lo está destruyendo todo: su trabajo, su vida personal, la relación con su pareja,
sus ilusiones…

Portugal de Cyril Pedrosa [En línia]. Normacomics. <http://ves.cat/b4xN>

Que ningú no et salvi la vida / Flavia Company

Una vegada el Víctor va salvar la vida a l'Enzo. Anys després, el Víctor li reclama que li pagui el deute amb un crim. Al llindar de la mort, l'Enzo escriu una carta per confessar-ho tot.

Que ningú no et salvi la vida [En línia]. 62. <http://ves.cat/bh_p>

Res no s'oposa a la nit / Delphine de Vigan ; traducció d'Oriol Sánchez i Vaqué

Un matí d’hivern, Delphine de Vigan va entrar a l'apartament de la seva mare, Lucile, i se la va trobar morta estirada al llit. Arran d’aquesta mort sobtada en circumstàncies poc clares, l’escriptora va decidir emprendre una recerca detectivesca per mirar de reconstruir el trencaclosques que havia estat la vida de Lucile Poirier. Una dona fascinant, d’una bellesa terriblement dolça i salvatge, seductora i bohèmia, però amb l’ànima marcada per un dolor profund i misteriós.

Res no s'oposa a la nit [En línia]. 62. <http://ves.cat/bj-0

Tiempo desarticulado / Philip K. Dick

Tiempo desarticulado, que ha servido de inspiración a películas como El show de Truman, es una de las novelas más divertidas y accesibles de Philip K. Dick. Aunque pertenece a su primera etapa, en ella ya encontramos muchos de los temas principales del autor, como el control gubernamental y la confusión entre la realidad y lo simulado.

Tiempo desarticulado [En línia]. Planeta. <http://ves.cat/b4Bp>

250 quilòmetres / Víctor Panicello i el Consell de Joves de l'Hospital Sant Joan de Déu ; pròleg d'Éric Abidal

Aquest llibre és fruit d’una experiència de creació col·lectiva, entre Víctor Panicello – autor de varies obres de narrativa juvenil – i un grup de nois i noies que formen el Consell de Joves de l’Hospital de Sant Joan de Deu. A través dels ulls d’en Quim, el protagonista d’aquest viatge, els autors miren de fer arribar als lectors les vivències i els sentiments als que s’han hagut d’afrontar.

250 quilòmetres [En línia]. 62. <http://ves.cat/b4Cq>