Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

13.10.12

Incorporacions al fons de novel·la.

La Casa infernal / Richard Matheson

En 1940 una expedición de cinco personas se internó en la infame Casa Belasco para desentrañar los misterios de la que era considerada como la casa más peligrosa del mundo. Sólo uno de ellos consiguió salir con vida. Treinta años después, el millonario Rolf Randolph Deutsch contrata a cuatro extraños, entre ellos el único superviviente de la masacre de 1940, para demostrar la existencia de la vida después de la muerte. Para ello deberán pasar una semana en la Casa Belasco. La Casa Infernal les ha permitido entrar, pero ¿los dejará salir?

La casa infernal [En línia]. PlanetadeLibros. Planeta 2012. <http://ves.cat/boaF> [Consulta 2012/10/13]

Cinquanta ombres d'en Grey / E.L. James ; traducció de Mar Albacar ... [et al.]

Quan a l'estudiant de literatura Anastasia Steele li encarreguen que entrevisti en Christian Grey, un jove empresari d'èxit, es troba amb un home atractiu, seductor i també molt intimidant, que la deixa impressionada. La inexperta i innocent Ana intenta oblidar-lo, però de sobte s'adona que desitja aquest home. Quan la parella per fi inicia una apassionada relació, les peculiars pràctiques eròtiques d'en Grey desconcerten l'Ana, que a poc a poc va descobrint els límits dels seus propis i més obscurs desitjos...

 Aladí [En línia]. Diputació de Barcelona.<http://ves.cat/boa3> [Consulta 2012/10/13]

El Crit de l'òliba / Patricia Highsmith ; traducció de Ferran Ràfols Gesa

Quan l'enginyer Robert Forester, divorciat de poc, deprimit i establert en una petita localitat de Pennsilvània, comença a espiar la jove i aparentment feliç Jenny Thierolf a través de la finestra de casa seva, res no fa pensar que aquesta distracció innocent pugui acabar convertint-se en una obsessió. Una nit, la Jenny l'enxampa, però, sorprenentment, en lloc de denunciar-lo, el convida a passar i prendre cafè amb ella. És el primer d'un seguit d'esdeveniments tan inesperats com, en darrer terme, fatals.

  Aladí [En línia]. Diputació de Barcelona.<http://ves.cat/boa5> [Consulta 2012/10/13]

L'Estrany / Jordi Sierra i Fabra

En un país abatut per una sobtada i dura dictadura, en Daniel i la seva mare sobreviuen com poden, amb el pare tancat a la presó i sense recursos. L’arribada d’un ancià a la casa com a llogater fa que en Daniel se senti atret per la personalitat del nouvingut i que aquest es converteixi en la seva obsessió, sobretot quan li proposa llegir llibres prohibits, com Moby Dick [...] L’estrany és una novel·la que parla de la vida en temps de por i silenci, de la infància com a força vital en moments amargs, i, sobretot, del poder de la fantasia per enfrontar-se al més dur de l’existència: la falta de llibertat. El xoc de la realitat amb la fantasia crea un marc que permet mostrar una crua dissecció de qualsevol dictadura en contraposició amb els somnis i les esperances d’un nen, és a dir, amb l’esperança d’un futur que sembla prohibit. 

 L'estrany [En línia]. Barcanova. <http://ves.cat/boam> [Consulta 2012/10/13]


Rretrat quotidià de la vida napolitana dels anys trenta. Una nit d’estrena es produeix un assassinat al Teatre de l’Òpera. La víctima és ni més ni menys que Arnaldo Vezzi, el tenor més gran després de Caruso i amic personal de Mussolini. Al voltant d’aquesta mort estranya es mouran tot de personatges populars i, per sobre de tots, el tímid i solitari comissari Ricciardi. 

Aladí [En línia]. Diputació de Barcelona.<http://ves.cat/boaB> [Consulta 2012/10/13]
 

Novela-testimonio que Gustaw Herling-Grudziński escribió sobre los dos años que pasó en el campo de trabajo de Arkangelsk en el Gulag soviético.
 
Aladí [En línia]. Diputació de Barcelona.<http://ves.cat/boa6> [Consulta 2012/10/13]
 

Heinrich von Kleist, que se veía sobre todo como dramaturgo, escribió sin embargo en su corta vida algunos relatos considerados unánimemente ejemplos culminantes de la prosa alemana. Son narraciones de una intensidad insuperable en las que algo, muchas veces incluso algo muy puro—como la honradez, la inocencia o el deseo—, pone en marcha una maquinaria infernal. 
 
Catálogo [En línia]. Acantilado. <http://ves.cat/boaJ[Consulta 2012/10/13]
 
 
Un abogado, un falso «párroco», un detective, un profesor de instituto que trabaja en el British Council, un epiléptico experto en grafología, un irlandés enamoradizo que evita a toda costa el contacto con el sexo opuesto… Solteros londinenses. Su apacible existencia urbanita se verá amenazada con la irrupción de un misterioso personaje: el médium Patrick Seton, que conseguirá que todos ellos transformen sus vidas hasta verse inmersos en una sucesión de estafas, robos, chantajes y desaforadas sesiones de espiritismo, que acabarán desembocando en un juicio grotesco.
 
Aladí [En línia]. Diputació de Barcelona. <http://ves.cat/boaz> [Consulta 2012/10/13]
 
 
Lorenzo Cuni, de catorze anys, explica als seus pares que uns companys d'institut l'han convidat a esquiar a Cortina d'Ampezzo durant la setmana blanca escolar. La realitat, però, és que vol amagar-se a Roma, al soterrani del mateix edifici on viuen, per passar aquella setmana jugant a videojocs, llegint còmics, menjant llaunes i dormint mandrosament, lliure d'obligacions. Lorenzo vol complir així el seu somni adolescent de llibertat, autoafirmació i solitud. Però l'aparició de la seva germanastra Olivia, de vint-i-tres anys, a qui feia anys que no veia, trencarà totes les seves expectatives i l'enfrontarà a responsabilitats inesperades.
Aladí [En línia]. Diputació de Barcelona. <http://ves.cat/boa8> [Consulta 2012/10/13]


Historia de una relación entre una madre y un hijo. Ella es Claudia Nervo, gran estrella del cine mexicano. Pero él es el protagonista de este libro, su libro. Lo vivimos a través de sus propios recuerdos: la infancia tranquila en Guadalajara, en la casa paterna, bajo la mirada protectora de una abuela afectuosa; después, el secuestro por la madre y el cambio brusco; el abandono por ésta, siempre gran actriz, siempre lejana; la vida de internados, carente del afecto maternal que, al faltarle, se convierte en obsesionante, y, por último, el regalo de las llaves del apartamento al cumplir la mayoría de edad.
 
 Aladí [En línia]. Diputació de Barcelona. <http://ves.cat/boa7> [Consulta 2012/10/13]