Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

20.9.12

Incorporació de novel·les i còmics

Amor captiu / Gabriel Janer Manila

Helena viu raptada dels dotze als dinou anys. El seu captiveri transcorre en una cambra subterrània de la casa d’una finca als afores de Palma. El seu segrestador és Johann, d’una quarantena d’anys, determinat a convertir una nena gairebé adolescent en una dona al seu gust. De la desesperació inicial, la noia passa a experimentar una ambivalència cap a ell. “Em feia por, i ràbia, i pena... Era tendre i cruel”, diu després de la seva fugida. 

El Carrer dels Tres Llits / Roser Caminals

Maurici Aldabò és un jove hereu de la burgesia barcelonina. Amb una existència despreocupada i frívola, res no li fa sospitar que el seu món plàcid es veurà sobtadament sotragat i que es trobarà abocat a una recerca obsessiva per resoldre un enigma que transformarà completament la seva vida.

Claraboya / José Saramago

Amanece en Lisboa. En una mañana de mediados del siglo XX, la mirada del novelista se asoma a la ventana de un vecindario. Se anuncia un día no muy diferente de los demás: el zapatero Silvestre, que abre su taller; Adriana, que parte hacia el trabajo mientras en su casa tres mujeres inician otra jornada de costura; Justina, que tiene ante sí un largo día jalonado por las disputas con su brutal marido; la mantenida Lidia; y la española Carmen, sumida en nostalgias...

Discretamente, la mirada del novelista va descendiendo y, de repente, deja de ser simple testigo para ver con los ojos de cada uno de los personajes. Capítulo a capítulo, salta de casa en casa, de personaje en personaje, abriéndonos un mundo gobernado por la necesidad, las grandes frustraciones, las pequeñas ilusiones, la nostalgia de tiempos que ni siquiera fueron mejores. Todo cubierto por el silencio tedioso de la dictadura, la música de Beethoven y una pregunta de Pessoa: «¿Deberemos ser todos casados, fútiles, tributables?».

El Enredo de la bolsa y la vida / Eduardo Mendoza

El anónimo detective de El misterio de la cripta embrujada, El laberinto de las aceitunas y La aventura del tocador de señoras regresa a la acción en tiempos de crisis. Contra su voluntad, es decir, movido por la amistad y sin un euro en el bolsillo, vuelve a ejercer de insospechado sabueso en la Barcelona de hoy en una carrera contrarreloj por desarticular una acción terrorista antes de que intervengan los servicios de seguridad del Estado.

Fins que passi la teva fúria / Asa Larsson 

A la primavera, quan comença a desglaçar, el cos d’una noia jove apareix a la superfície del riu Torne, al nord de Suècia. Prop d’allà, una figura acusadora i ombrívola destorba les nits de la fiscal Rebecka Martinsson. ¿Podria haver-hi alguna connexió entre la noia morta i el fantasma dels seus somnis? Amb l’ajuda de la inspectora de policia Anna-Maria Mella, Martinsson s’endinsa, en una Suècia on la col•laboració amb els nazis és encara una ferida oberta, en una investigació sobre la desaparició d’un avió que portava subministraments per a la Wehrmacht l’any 1943. Martinsson i Mella, però, no saben que a la riba d’un llac glaçat s’hi amaga un assassí que tornarà a matar per mantenir el passat sepultat per sempre sota el silenci de la neu.

La Librería ambulante / Christopher Morley

Prepárese para entrar en un mundo único y lleno de encanto, donde el tiempo se ha detenido: estamos en la segunda década del siglo XX, en unos Estados Unidos todavía rurales y de paisajes idílicos, donde conviven los viejos carromatos y los novísimos automóviles; Roger Mifflin, un librero ambulante que desea regresar a Brooklyn para redactar sus memorias, vende su singular librería sobre ruedas (junto a su yegua y su perro) a la ya madura señorita Helen McGill, quien decide, harta de la monotonía de su vida, lanzarse a la aventura y recorrer mundo. A partir de ese momento se sucederán los encuentros y los desencuentros, y las más divertidas peripecias se darán la mano con las grandes enseñanzas que proporcionan libros y librero.

Un Libro de Bech / John Updike

Tras una novela de éxito, la carrera de Henry Bech, escritor norteamericano entrado en la cuarentena, comienza a languidecer. Ahora, mediada la atribulada década de los años sesenta, para huir de la parálisis creativa, acepta participar en unos «intercambios culturales» promovidos por el Departamento de Estado que lo llevarán a Rusia, Rumania y Bulgaria, cuando el Telón todavía era de acero.

La Llum a casa dels altres / Chiara Gamberale

La Maria, una dona fantasiosa que té el do de convertir les reunions de la comunitat de veïns en emotives teràpies de grup, mor de sobte en un accident de moto. Deixa en herència una filla de sis anys i una carta. En la carta, la mare li explica que el seu pare és un dels veïns de l’edifici. Però ¿qui, de tots els sospitosos, tenia una relació tan íntima i secreta amb la Maria i ara haurà d’assumir la responsabilitat? Després d’una llarga reunió sense que ningú confessi, els veïns decideixen per unanimitat acollir i criar la nena entre tots.

Una Matinada inquietant / Mari Jungstedt

L’assassinat d’un corredor a la platja de Faro sembla una oportunitat magnífica per a Karin Jacobsson, la substituta d’Anders Knutas, per resoldre un cas senzill i demostrar la seva capacitat mentre el seu cap fa vacances. Però quan es descobreix un nou mort, assassinat brutalment de la mateixa manera, les investigacions de la Karin apunten cap a una conclusió esgarrifosa.

Mentiras de verano / Bernhard Schlink

Ir descubriendo cuidadosamente las mentiras con las que vivimos es el núcleo central de estos hermosos relatos melancólicos y sin concesiones: una mujer que comprende que lo que ha dado sentido a su vida ya no funciona, se pone a buscar y encuentra al hombre del que se enamoró cuando era una estudiante; un hijo quiere saber quién es su padre y emprende un viaje con él; un hombre que padece una enfermedad incurable organiza un veraneo con su familia; un pasajero de un vuelo oye la confesión vital de su vecino de asiento, ¿o no son más que puras patrañas? ¿Por qué intenta un hombre joven, padre de una niña, alejar a su exitosa mujer del mundo? ¿Qué lleva a un amante a mentir una y otra vez a su amada y a perderla y perderse él mismo con sus mentiras? ¿Cómo librarse de las ataduras que mantienen a alguien ligado a su antigua vida cuando un amor en la madurez promete una vida nueva?

Una Mujer endemoniada / Jim Thompson

¿Quién tiene la potestad de perdonar una vida o de dar muerte? En el caso de Dillon, un vendedor a domicilio de escasa moral, todas las dudas se disipan cuando conoce a la joven y frágil Mona, que durante años ha sido víctima de las maldades de su tía, una rica anciana que ha llegado a convertirla prácticamente en una prostituta. ¿No merece la muerte un ser tan despreciable, lascivo, corrupto y podrido?

Odessa i el món secret dels llibres / Peter Van Olmen

L'Odessa, una nena de dotze anys, descobreix Scribòpolis, una ciutat on viuen els escriptors més coneguts de tota la història, on mitjançant una pols especial es pot fer sortir d'un llibre tot el que conté: coses, animals, personatges... I també hi ha un llibre en blanc, Librus, que té la capacitat de convertir en realitat tot el que s'hi escriu.

Plagio : el secuestro de Melina / guión de Hernán Migoya ; dibujo de Joan Marín

El 4 de diciembre de 1997, cuando solo contaba 18 años de edad, Melina fue secuestrada cuando se dirigía a la Universidad de Lima, Perú. Este “plagio”(como se suele llamar al secuestro en Perú) fue una experiencia traumática que duró 3 días y que la marcaría para siempre. Doce años después, el prolífico autor Hernán Migoya, actual marido de Melina, decidió reconstruir los hechos a partir de los testimonios de los involucrados, así como de los informes policiales del suceso y las transcripciones de los interrogatorios. Una labor de cerca de tres años de trabajo junto al artista Joan Marín que ha dado como fruto una impresionante novela gráfica.

El Procés : novel·la gràfica / Franz Kafka ; il·lustraciones per C.l Montellier ; adaptada per D. Z. Mairowitz

El procés, reinventat en aquesta sorprenent novel·la gràfica editada per Estrella Polar, és el cru relat de Joseph K. (detingut un bon matí sense cap motiu explicable) que es defensa en un procés judicial desconcertant. En K. va passant d'una vista desorientadora a una altra, desesperant-se cada vegada més per demostrar la seva innocència davant uns càrrecs desconeguts. Amb el seu retrat descarnat d'una burocràcia autoritària que trepitja la vida dels alienats ciutadans. El procés és tan vigent avui dia com a l'època en què es va escriure.

Quantic love / Sonia Fernández-Vidal

Al CERN, el centre d'investigació més avançat del món, entre experiments de viatges en el temps i de teletransportació, la jove Laila s'enfronta al misteri més gran que existeix: com triar entre dos amors. D'una banda, l'Alessio, un atractiu periodista, i de l'altra, en Brian, un cerebral científic que amaga un gran secret.

S'acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes / Dolors Garcia Cornellà

Març del 2010. Una nevada imprevista paralitza bona part del país. Passen les hores i la neu va caient cada cop amb més força, la comunicació telefònica cada vegada és més complicada i el mas de can Savall es va convertint en el punt de trobada de gent diversa. Poc a poc s'aniran descobrint els secrets que amaga cadascú i els misteris familiars més ben guardats de can Savall.

El Seminarista / Rubem Fonseca

Para El Seminarista matar no es causa de remordimiento, pero tampoco de placer. Matar es su trabajo y le permite dedicarse a lo que ama realmente: los libros, las películas y las mujeres. Cumple los encargos del Empresario con suma escrupulosidad y perfección. No quiere saber quién es la persona a la que tiene que matar, ni siquiera lee los periódicos al día siguiente. Sin embargo, cuando ha decidido que ya es hora de abandonar su profesión, descubre que no es tan inmune como creía a los efectos de su trabajo y de sus aficiones, y tiene que enfrentarse a los fantasmas de un pasado que creía haber superado.

Stoner / John Williams

Tot i que l’escriptor nord-americà John Williams va rebre el National Book Award, la seva obra ha estat oblidada durant molts anys. Stoner (1965) explica la història de William Stoner, un jove virtuós i discret, fill d'uns camperols de Missouri, que amb gran esforç dels seus pares és enviat a la Facultat d’Agricultura.

Aviat, però, s’adona que la seva verdadera vocació són les lletres. Seduït per aquest descobriment, la literatura esdevé una autèntica obsessió que el porta a renunciar a la granja familiar i a convertir-se en professor. Abocat a l’estudi i tancat en el món universitari, on du una vida solitària i senzilla, el seu caràcter taciturn i fred s’aguditza i van passant els anys, amb males relacions amb els alumnes, greus fracassos sentimentals i familiars, sense col•legues ni amics. Una vida grisa, plena d’errors, en la qual només hi ha un instant digne de glòria: el moment en què descobreix la literatura, la seva única passió.

El Tercer home / Graham Greene

L'escriptor de novel·les de l'oest Rollo Martins arriba a la Viena assolada i en ruïnes de després de la Segona Guerra Mundial, on les quatre potencies aliades es reparteixen el control de la ciutat. En Rollo, que hi va amb la promesa d'una feina que li ha ofert el seu amic d'infància Harry Lime, un cop allà s'assabenta que en Harry ha mort atropellat, i té el temps just d'assistir a l'enterrament. Però la vida a Viena val molt poc. Les activitats que en Harry havia dut a terme en vida de seguida es revelen dubtoses, i les circumstàncies de la seva mort accidental, també.

Vides desafinades / Xavier Aliaga

 Vicky i Marta, dues noies en l’equador de la trentena, intenten salvar del naufragi la seva modesta discogràfica independent amb el llançament d’un prometedor nou grup. De sobte, però, un seguit de fets dolorosos i inesperats sacsegen les seves vides. Francesc, crític musical i etern enamorat de Marta, i Gerard, un informàtic barceloní nouvingut a València, brillant però amb l’existència desballestada, faran d’insospitat matalàs.