Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

14.7.12

Club de lectura hispanoamericana. La pista de hielo de Roberto Bolaño.

Un cop realitzada la trobada presencial del club de lectura comencem una sèrie de trobades virtuals amb una notícia agradable, hi ha programada al CCCB de Barcelona una exposició de Roberto Bolaño (Santiago de Xile 1953 - Barcelona 2003) amb motiu de la commemoració de la seva mort.

En relació al desenvolupament de la trobada presencial, en destaquem els següents punts:

1. L'autor i Blanes. Bolaño residí a Barcelona, Girona i Blanes, sent aquesta última població l'escenari de La pista de hielo.

Són nombrosos els llocs, personatges i situacions que fan referència a Blanes, quins d'ells t'han cridat l'atenció?

2. La temàtica. La relació d'uns fets a mode de confessió, un cadàver, el clima de suspens, tot plegat condueix a classificar el llibre com una novel·la negra.

Però hi ha d'altres temes, com les relacions amoroses, l'humor, el deliri, l'exili, la corrupció. La lectura t'ha evocat algun altre llibre?

3, L'estil. Hi ha tres narradors que són els protagonistes principals de la història, a voltes autobiogràfica.

Fixa’t en la forma de narrar els fets utilitzant el mateix to, registre i sense estructurar el text en paràgrafs. Creus que això és un recurs creatiu innovador o és un defecte?

Esperem el teu comentari!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, gracies per la iniciativa!

Del llibre m'ha agradat el recurs dels tres narradors, els personatges estan molt be m'ha cridat l'atencio la nuria.

Mes que en un altre llibre m'ha fet pensar en uns paisatges i fins i tot una llum familiars.

la muntala ha dit...

La Núria és un personatge curiós, no queda molt ben parada després de ficar la pota durant el sopar amb la jefa de l'Enric, de la seva aventura amb un dels enemics del mateix, fins i tot sembla que juga amb ell com es constata en els entrenaments i, finalment, quan li tanca la porta als nassos quan és engabiat a la presó.

Certament la Núria crida l'atenció!