Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

27.6.12

Guia de lectura: novel·les d'història d'Espanya contemporània

Els llibres d’història ens donem coneixement sobre els fets polítics que succeeixen en un moment determinat, però si realment volem fer-nos una idea de com aquests afecten la societat, hem de llegir novel•les sobre l’època. Et presentem una selecció que t’ajudarà a comprendre millor com vivia la gent a Espanya durant la Primera República, la Guerra Civil, el franquisme i els primers moment de la democràcia. No pretenem abastar-ho tot, simplement, rememorar velles històries, introduint elements nous de reflexió.


Amor i guerra / Núria Amat 

En temps de revolta, les emocions i els sentiments es desfermen amb més facilitat.

Francomoribundia / Juan Luis Cebrián


Un dels protagonistes de la història Espanya, Franco, el cap d’estat de la dictadura, al seu llit de mor, acompanyat per coetanis de la mateixa ideologia política.  


Explica l’esdevenir de la vida d’una dona que descobreix la cultura anarquista dels anys trenta: l’esperanto, les trobades de germanor... 


A sota de l’uniforme d’un agent d’ordre públic, sempre hi ha una persona amb la seva història personal.

Media vuelta de vida / Carlos Peramo


No és gens fàcil explicar la vida d’un botxí sense caure en tòpics.

Els Silencis de la Boca de la Mina / Andreu Sotorra


La vida quotidiana d’un home que passa la infància en un asil per a nens, la joventut durant la guerra i arriba a la maduresa guardant un secret terrible.

Home sense nom / Suso de Toro ; traducció de Carles Miró


Un home al seu llit de mort, explica la seva vida, en forma de petits relats, a Celia, una guionista que els recull pacientment. Recorda a Tristano es mor de Tabucchi.

Gràcies per la propina / Ferran Torrent


La vida de dos germans d’un poble de València, el seu pas per l’escola religiosa, els records del grup d’amics... Molt enriquidor per les referències a pel·lícules i  músiques de l’època.

Con la miel en los labios / Esther Tusquets


L’homosexualitat femenina a l’àmbit de la universitat.

Asesinato en el Comité Central / Manuel Vázquez Montalbán


El detectiu privat Pepe Carvalho ha d’investigar  l’assassinat del secretari general del PCE en el rodatge de la democràcia a Espanya.