Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

19.6.10

Recomanacions pel juliol


-->
MOYA, Sònia. Gramàtica de l’equilibri. Barcelona: Galerada, 2010. 78 p. ISBN 978-84-96786-30-1
Gramàtica de l’equilibri,  guanyador del prestigiós premi de poesia Amadeu Oller, és un esplèndid poemari de Sònia Moya i Villanueva, una poeta emergent de qui hom espera un futur brillant.  Conté alguns poemes d’una contundència expressiva remarcable, sobretot a la tercera part que, segons Pius Morera, secretari del jurat, “deixa el cor-robat tant per la brillantor juganera d’alguns moments com per la subtilesa de la seva ironia.” Així, el poema titulat Got d’aigua, on un objecte ―el got― i un espai ―el dormitori― quotidians esdevenen elements essencials de la comunicació eròtica: “No tanquis el llum. І Jo també tinc set.” Els moments de més intensitat amatòria els trobem a la segona part, entre els quals podem remarcar aquest: “I quan no queda al pot І més plaer per escurar, І descobreixo en els meus dits І la intel·ligència de qui toca І com per primera vegada... І El mateix saber que em diu І que avui, després de tot, І caldrà fer una rentadora.” Al llarg del llibre les imatges domèstiques són elements essencials de la introspecció lírica. De fet, com confessà l’autora als mitjans, en la roda de premsa, es tracta d’un llibre molt intimista. Cal fer una recomanació del llibre als lectors poesia, perquè el fet de llegir-lo “omple els pulmons”, com assegura David Castillo, membre del jurat. P.M.P.

RIBAS, Miquel. Petita història d’un tovalló groc descolorit. Barcelona: El Cep i la Nansa, 2010. 24 p. ISBN 978-84-92745-10-4.
Racó de pares
Us presentem un conte per a totes les persones grans o petites que gaudiu amb la lectura i, en especial, a tots els nens  i nenes que heu d’accedir a materials adaptat per a les vostres necessitats. Explica la història d’un tovalló que vivia tranquil i feliç fins que un dia va queda brut i rebregat en un racó de la terrassa, tot ple de taques de xocolata.
El llibre inclou un CD com a material d’acompanyament , amb la representació del conte seguint l’estructura de la llengua de signes catalana (LSC). Aquesta és la llengua natural de les persones sordes de Catalunya que funciona independent al català oral. Es tracta d’un sistema bimodal que representa la visualització de les paraules de la parla i consisteix a utilitzar un signe per a cada paraula, fent l’aprenentatge de la llengua oral més fàcil.
Aprofitem l’avinentesa per convidar-vos a la sessió de contes en llengua de signes que l’Ana Belén i la Dalhia faran el dimecres, 28 de juliol, a les 20 h a la biblioteca.
  
L'escriptor Thomas Ridley Sharpe (Londres 1928) és conegut per la sèrie de divertides novel·les protagonitzades per Wilt, en canvi no ho és tan per la sèrie sud-africana, integrada per Assemblea sediciosa i Exhibició impúdica. Són escrites i ambientades a la Sud-Àfrica racista del començament dels anys setanta, més concretament a la caserna de policia de la ciutat de Piemburg, on dos personatges tan delirants com el tinent Verkramp i el comandant en cap van Heerden tenen el ridícul honor de representar els sistema d'apartheid local. És curiós d'observar avui, en passar quaranta anys, precisament quan s'està celebrant en aquests moments el primer mundial de futbol al continent africà, com funciona a petita escala un estat totalitari. Val a dir que l'activitat intel·lectual de l'escriptor va escarbotar tan al règim que el va fer retornar a l'Anglaterra natal i, curiosament, més endavant sha traslladat a viure a la localitat de Llafranc.
La ciutat de Palma està trasbalsada, de matinada s’ha calat foc en una de les llibreries de referència. Entre les runes troben el cos sense vida del propietari, Andreu Riudavets, un antic lluitador antifranquista. L’informe forense certifica que el llibreter ja era mort quan es va declarar l’incendi.
El detectiu Agustí Ferrà, protagonista d’algunes novel·les de l’autor, a partir d’una carta que li va escriure el llibreter demanant-li ajut abans de morir, començarà un complicat camí que el durà a descobrir quin era el secret del qual volia fer-lo partícip, tota una trama de corrupcions en la que hi ha implicada una Fundació benèfica i alts càrrecs de l’Ajuntament de Palma. Una novel·la lleugera i àgil que manté la intriga fins al final.
Miquel Vicens Escandell va néixer a Palma el 26 de juny de 1961. És llicenciat en Història de l´Art i Teoria de les idees estètiques : Le seva novel·la es caracteritza per narrar la realitat, fet que li ha reportat el qualificatiu de novel·la social, dins el gènere negre. M.P.C.