Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

18.2.10

Recomanacions de març

CARLIN, John. El factor humà. Nelson Mandela i el partit de rugbi que va construir una nació. Barcelona: La Campana, 2009. 375 p. ISBN 978-84-96735-30-9.
Sud-àfrica-Nova Zelanda, final de la copa del món de rugbi de l’any 1995. A l’Ellis Park de Johannesburg, els dos equips es juguen la copa del món, però els amfitrions s’hi juguen molt més que això. El factor humà ens explica la història que té com a punt culminant i definitiu aquest partit, ens dóna una visió molt propera de la vida d’un presoner capaç de ser lliure a la seva garjola, d’un líder capaç d’aconseguir el respecte dels seus botxins, d’aglutinar sota una mateixa bandera, els diferents bàndols enfrontats al llarg de dècades a una Sud-àfrica segregada racialment i ideològica. Nelson Mandela i el jove país que volia governar necessitaven una victòria ...
John Carlin, (Londres, 1956) periodista i escriptor britànic, ha col•laborat amb diversos articles al diari “El País”, on acostuma a parlar de futbol britànic. El seu primer llibre, ha estat portat al cinema amb el nom d’ Invictus. J.P.C.


GARY, Romain. La vida al davant. Barcelona: Angle, 2004. 212 p. ISBN 84-96103-76-5.
La història transcorre en un barri del suburbi de París. Momo, el protagonista de la novel•la, és un noi de catorze anys però ell pensa que en té deu, perquè la senyora Rosa, la dona amb qui viu i que té cura d’ell, l’ha enganyat fent-li creure que és petit perquè no l’abandoni. El noi explica com veu el món que l’envolta, la solidaritat entre els marginats de procedència diversa, jueus, àrabs, africans... Momo fa una crítica de la societat sense amargor, d’una forma innocent parla del racisme, la soledat, l’eutanàsia.
La vida al davant va guanyar el premi Goncourt (1975), premi literari que es dóna al millor treball de ficció en prosa a França. L’autor, Romain Kacew (Lituania, 1905- París, 1980) va utilitzar varis pseudònims al llarg de la seva vida, Romain Gary i Émile Ajar són els més freqüents.

TWAIN, Mark. Un yanqui en la corte del rey Arturo. 397 p. Madrid: Anaya, 1992. ISBN 84-207-3353-9

Tot commemorant el centenari de la mort de Mark Twain (Florida 1835 – Redding 1910), Un ianqui de Connecticut a la cort del rei Artús (ed. orig. 1889) és una divertida ucronia que tracta el viatge en el temps de Hank Morgan, de professió mecànic. Explica com aquest nordamericà mig és transportat de forma inversemblant a l’Anglaterra medieval del segle VI, on coneix els personatges de la saga artúrica en carn i ossos. I tan si els arriba a conèixer, doncs gràcies al seu enginy acaba sent acceptat com a membre de la taula rodona, cosa que, d’altra banda, l’obligarà a participar en aventures pròpies de l’exercici de la vida règia. Poc a poc, s’acostumarà a la violència i crueltat, aspectes de la condició de cavaller i de l’època en qüestió, fent del relat humorístic un instrument d’anàlisi de les particularitats de la societat feudal.

RACÓ DE PARES

KESELMAN, Gabriela; RUBIO, Gabriela (il.lustr.). No te vaya...[s.l.]: Kókinos. 2009. 33 p. ISBN 978-84-96629-54.
Entra pels ulls! Aquest conte per als més petits destaca, no només per les excel•lents il•lustracions, No te vayas ens permet compartir amb les criatures el missatge de saber acceptar els canvis. L’autora del text, Gabriela Keselman va néixer a Buenos Aires i és una de les escriptores més importants de la literatura infantil actual. Durant onze anys ha treballat a la revista Ser Padres Hoy. Quan a la il•lustradora, Gabriela Rubio (La Palmas de Gran Canaria, 1966) s’ha format a l’Escola Massana de Barcelona.

1 comentari:

Anònim ha dit...

de cara al març, en relació a la diada de la dona treballadora, una bona representant dle món de la música és violeta parra, no se com lligar-ho però