Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

2.1.10

RECOMACIONS GENER 2010

BAIXAULI, Manuel (et al.) El llibre de la Marató.Barcelona: Angle; Bromera; Cossetània; Fundació de la Marató TV3, 2009. 21p.
Els escriptors han contribuït amb els seus breus relats a fer més entenedores les malalties minoritàries, alguns tirant d’ofici i d’altres des de l’experiència personal ens mostren la realitat quotidiana d’uns malalts perdutsque necessiten saber contra què lluiten. Es cert que Comprant aquest llibre ajudes a recaptar fons per lluitar contra més de 7000 malalties minoritàries i no només per això és recomanable sinó també pel gust agredolç que ens deixa perdins i el somriure compartit entre tots aquells que formem part de causes
comunes.
CEE

CASTELLVÍ, Enric. El taller de la risa. Guia práctica para organitzar un taller de risoterapia. Barcelona:Alba, 2007. 167 p. ISBN 978-84-8428-351-5.
El llibre té una primera part teòrica, de reflexions sobre el benefici que representa riure per a la nostra salut. Concreta quina part del cos s’activa en riure amb cadacuna de les vocals: ja, je... La segona part és de consell pràctics per promoure les riallades, ja sigui en un taller de riure de forma sistemàtica i organitzada, o en una reunió familiar, laboral, de forma informal. En definitiva, una lectura per despertar el nostre nen interior i millorar la qualitat de vida.
Enric Castellví (Barcelona, 1956) és llicenciat en Psicologia Clínica i Màster en Desenvolupament Organitzacional. Si voleu ampliar informació sobre aquest tema podeu visitar la seva web: www.diverrisa.com.

FRANCK, Julia. La dona del migdia. Barcelona: 62, 2009. 395 p. ISBN 978-84-297-6203-7.
Acabada la segona guerra mundial Helene abandona el seu fill de 7 anys a l’andana d’una estació de tren. Per entendre aquest succés dramàtic és necessari retrocedir en el temps i explicar la infància, adolescència i joventut d’aquesta mare. La gràcia d’aquesta novel·la rau en que presenta un fets polítics a través de les conseqüències sobre la vida de les persones. La descripció de la vida dels personatges es fa sobre el rerafons del nacionalsocialisme.
Julia Franck va néixer a Berlín est el 1970 i el 1978 va fugir amb la seva família a l’alemanya occidental. Amb La dona del migdia, va ser guardonada amb el Deutscher Buchpreis premi de l’associació d’editors i llibreters alemanys a la millor novel·la de l’any 2007.

SERRANO, Sebastià. La festa dels sentits. Badalona: Ara Llibres, 2009. 199p- ISBN 978-84-92552-19-1.
Avui dia fem molts contactes amb persones diferents. És important en fer-los, crear bons pons emocionals perquè l’aiguabarreig informatiu que ens envolta no ens desconcerti, desanimi i arribi a generar-nos ansietat. Una bona pràctica és posar atenció ens els detalls, les emocions que experimentem mitjançant els sentits, afecten totalment les relacions que tenim. Així doncs, si volem comunicar-nos bé hem de redescobrir i activar els nostres receptors, tot gaudint-los; d’aquí el títol del llibre La festa dels sentits.
Sebastià Serrano (Bellví, Pla d’Urgell 1944), catedràtic de lingüística a la Universitat de Barcelona, ha publicat El regal de la comunicació (2003), L’instint de seducció (2004) i Els secrets de la felicitat (2006) i el que us presentem. No us el perdeu!