Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

24.9.09

OCTUBRE --- RECOMANEM



CLÉZIO, J. M. G. Le. Desierto. Barcelona: Tusquets, 2008. 403 p. ISBN 978-84-8383-143-4
Jean-Marie-Gustave Le Clézio, recent premi nobel de literatura, va escriure aquesta novel·la l’any 1980. Està ambientada l’any 1909, durant les guerres del desert entre francesos i magribís, a l’època del colonialisme europeu i les revoltes locals. Tracta dues històries, una és protagonitzada per en Nur, un xicot que pertany a una tribu nòmada del desert revoltada contra l’ocupació francesa. Al marge del context històric, però, el tema principal és la cerca de la llibertat individual. La segona història parla de la petita Lalla, una adolescent mauritana que veu com un dia apareix per casa un home de ciutat destinat a ser el seu marit; cosa que no està disposada a acceptar, per això decideix fugir de casa, iniciant un viatge d’alt risc cap a Marsella. El lligam entre en Nur i na Lalla és ancestral, tot i que, viuen situacions diferents, ambdos lluiten enfront de les injustícies i contradiccions de cada època.

DOMÈNECH FRANCESC,Joan. Elogi de l’educació lenta. Barcelona: Graó, 2009. 166 p. ISBN 978-84-7827-715-5
Interessant pels educadors i per a tothom en general, perquè avui l’educació té un abast mésglobal, va més enllà de l’espai escolar. Dedicat a tots els que creiem que l’educació és un bon instrument de millora i desenvolupament de la societat.Quan al concepte lenta, l’autor explica que tenim tota la vida per aprendre i que la incertesa que es pot sentir davant del futur tecnològic, se supera amb una bona educació emocional. Aquest llibre escrit Joan Domènech Francesc, mestre i membre de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, va més enllà de l’àmbit educatiu, citant sovint el llibre de Carl Honoré, autor d’ Elogio de la lentitud.

FUNKE, Cornelia. Corazón de tinta. Madrid: Siruela, 2004. 598 p. ISBN 84-7844-790-3
Enguany ha estat adaptada al cinema la trilogia iniciada amb Cor de tinta, la novel·la de fantasia juvenil escrita l’any 2003 per l’escriptora i il·lustradora alemanya Cornelia Funke (Dorsten 1958). Tracta la història d’un llibre secret, custodiat pel pare de la petita Meggie, sent tots dos protagonistes d’una fugida a causa de la tinença furtiva del llibre, que és objecte del desig d’un sinistre personatge. A banda del tema principal, Cor de tinta és un homenatge als llibres perquè és farcit de referències a les millors històries fantàstiques escrites per a joves i infants. Els més grans hi podem trobar elements que el fan propici a l’hora de mantenir viva la guspira màgica que tots duem a dins, característica dels infants; si més no, serveix de guia de lectura d’obres clàssiques, potser desconegudes. És un llibre de descobriment, d’iniciació a la lectura, per això el recomanem a tot el públic.


MAZZUCCO, Melania. G. Un dia perfecto. Barcelona: Anagrama, 2008. 440 p. ISBN 978-84-339-7489-1
Una nit de maig a Roma, la vida d’una mare de família separada, un policia amb problemes, un polític que pronuncia un discurs desafortunat, un professor insatisfet amb la relació sentimental que manté, un jove que vol canviar el món... Tots ells, protagonistes d’una història apassionant, real com la mateixa vida. L’autora Melania G, Mazzucco (Roma, 1966) organitza la novel·la de forma que cada capítol es correspon a una hora del dia. Al final, a la vint-i-quatrena hora, s’arriba el dia perfecte; títol d’una cançó de Lou Reed. L’any 2008 Ferzan Ozpetek (Istanbul,1959) va fer una adaptació cinematogràfica d’aquesta novel·la publicada a Itàlia el 2005.