Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

27.2.09

OOSTRA, Roel. Los manuscritos del Mar muerto. [DVD]. Madrid: Año Cero, 2004. 52 min.




Fa cinquanta anys un pastor de cabres va trobar per causalitat (com si no es fan les troballes?) entre Egipte i Jordània, una cova que atresorava disset rotlles que pertanyeren a un secta jueva desapareguda, la dels Esenis, de la qual teníem algunes referències per Flavio Josefo (Historia de la guerra dels jueus).
Solament aquest punt de partida donaria per a una pel•lícula mes interessant i instructiva que la del Codi Da Vinci. Si afegim que els Esenis van ser coetanis de Jesús, i pel que s’ha pogut desxifrar dels rotlles (en llatí, Bíblies) tenien una visió apocalíptica i messiànica molt propera al missatge redemptor de Jesús (en llatí Ungit) tenim tots els ingredients que fan d’aquest DVD un entreteniment molt instructiu.
CFF