Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

11.10.08

Contes de la Mediterrània 2. Dimecres, 8 d'octubre de 2008

De dofins i d'amics

Els contes d'ahir van tractar principalment de l'amistat, i per introdir el tema vam començar parlant dels dofins, uns animals que són ben amics dels infants. I els nens/enes se'ls aprecien molt, també, perquè en saben un munt de coses d'ells. El mar Mediterrani, els dofins i l'amistat, bell vincle semàntic que ens ajudà a viatjar des de la Mallorca dels Ja t'ho diré fins a l'illa de Creta; i un cop allí, vam explicar la història de Teseu i el laberint. Vam explicar dos contes més que parlen de l'amistat, són els següents:

D'Eric Carle, ¿Quieres ser mi amigo?, un fantàstic llibre il·lustrat pel mateix autor que tracta d'un ratolí en la recerca d'algú amb qui jugar.

De temàtica molt semblant, Els porquets no volen de Ben Court.

I finalment les recomanacions de lectura:

Que parlen de la mitologia grega, El cavall de Troia, Els dotze treballs d'Hèrcules i Antiga Grècia.

De llegendes, El pescador i la seva dona i Les nostres llegendes.

I de l'amistat, el gran llibre de l'amistat.

Un plaer.