Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

23.1.16

Bibliosfera

Butlletí Bibliosfera

gener 2016 - #88



Notícies

Anar a dalt


De l’hort a la biblioteca, una aposta pel conreu i la cuina de proximitat




El proper 27 de gener es presenta el projecte De l'hort a la biblioteca a la Masia de Can Comas del Prat de Llobregat . El propòsit és donar a conèixer al ciutadà els productes de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat i apropar-los a un estil de vida saludable, a través de xerrades i materials relacionats amb la cuina, el paisatge i el cultiu de proximitat. 



Un bibliotecari, una referència




Amb l'objectiu que les millors fonts bibliogràfiques siguin compartides amb tots els usuaris de Viquipèdia ha sorgit la campanya internacional #1lib1ref que té lloc la setmana del 15 al 23 de gener. Durant aquests dies s'ha fet una crida a tots els bibliotecaris perquè afegeixin una referència bibliogràfica en un article de la Viquipèdia.



"Victus" torna a ser el llibre més prestat a les biblioteques durant el 2015




"Victus. Barcelona 1714", d'Albert Sánchez Piñol, s'ha tornat a imposar per tercer any consecutiu com la novel·la més prestada a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. El segon lloc és per a Maria Dueñas, autora de "Misión Olvido". La tercera novel·la més prestada durant el 2015 va ser "Desig de xocolata", de Care Santos.



Exposició itinerant dels projectes Cadira 2015B




Els projectes del Concurs de disseny Cadira 2015B, realitzats per estudiants d'arquitectura i disseny que van acceptar el repte de projectar una cadira que unís els conceptes cadira i llibre, es podran veure fins al 31 de gener de 2016 a la biblioteca de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB). Després, iniciaran una gira per diverses biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals.



La Biblioteca Agustí Centelles–Esquerra de l’Eixample de Barcelona ja disposa de servei d’autopréstec




Amb aquesta són ja 36 les biblioteques públiques de la demarcació de Barcelona que disposen de la tecnologia RFID, 11 de les quals a la ciutat comtal, que permet modernitzar i agilitzar el servei de préstec ja que els mateixos usuaris poden fer la gestió a través de les màquines d'autopréstec.



El Carnet BCNcultural s’integra al TR3SC




El carnet BCNcultural, que ampliava l'oferta dels descomptes i experiències culturals fins ara existents per als usuaris del carnet d'alguna de les biblioteques de Barcelona, s'integra a partir d'ara a la plataforma del Club TR3SC. 


Bones pràctiques

Anar a dalt


Els infants imaginen un futur ple de llibres




La campanya "Dibuixa la biblioteca del futur", emmarcada en l'Any de les biblioteques que va acabar el mes de desembre, ha aconseguit aplegar 170 dibuixos amb propostes originals del futur de les biblioteques que han imaginat els nens i nenes. En total, 26 biblioteques ens van fer arribar aquests dibuixos que ara es poden veure al portal Gènius.



Tallers per promoure l’ús de les tecnologies per a majors de 55 anys




Aquest mes de gener i fins l'11 de març la Fundació Pere Tarrés juntament amb la Fundació Vodafone i la col·laboració de la Diputació de Barcelona han convocat la 3a edició dels Tallers d'alfabetització digital per a persones +55 anys que s'imparteixen a vint biblioteques de la Xarxa.



Les biblioteques del Vallès Oriental recapten més de 3.000 euros per a La Marató




Les biblioteques del Vallès Oriental han aconseguit mobilitzar la participació ciutadana i recaptar 3.455,17€ per a La Marató de TV3, que aquest any estava dedicada a buscar fons per a la recerca sobre la diabetis i l'obesitat. La proposta consistia en la venda de llibres de segona mà, facilitats prèviament pels ciutadans de la comarca.


Recursos

Anar a dalt


Resultats de la 12a edició del Cercle de Comparació Intermunicipal de Biblioteques




Els serveis bibliotecaris de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona obtenen un 8,1 pel que fa al grau de satisfacció dels seus usuaris. Aquesta i altres dades ja es poden consultar a l'informe de la 12a edició del Cercle de Comparació Intermunicipal de Biblioteques (CCI-B) que recull els principals indicadors de biblioteca pública de 44 municipis participants al projecte del Cercle (tots els de més de 20.000 habitants a la demarcació de Barcelona, excepte Barcelona ciutat). 



Conferència “La biblioteca por venir”




Ja es pot consultar la presentació que el físic i historiador Carlos Magro va pronunciar a la jornada del Dia de la Biblioteca celebrada el passat 14 de desembre a la Biblioteca Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat. 



Novetats de la Biblioteca Virtual




Aquest mes destaquem dos apartats per començar l'any 2016 amb nous reptes: una recepta per a ser feliç i 5 consells per aconseguir complir els propòsits d'any nou. I en el prestatge de cultura popular trobareu un apartat sobre la festa dels Tres Tombs que se celebra aquest mes de gener en honor de Sant Antoni Abat.


Agenda

Anar a dalt


Concurs de microrelats del Museu Marítim de Barcelona




El Museu Marítim de Barcelona convoca la 4a edició del concurs de microrelats de temàtica marítima. El certamen, obert a majors de deu anys, es fa amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, Seix Barral, Editorial Planeta, Ariel, Espasa, Ediciones Destino,  Biblioteques de Barcelona i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i el patrocini de Casa del Libro.
Dies: fins al 10 d'abril



Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura, Educació i Esports
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 545