Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

14.9.15

Bibliosfera

Butlletí Bibliosfera

setembre 2015 - #84



Notícies

Anar a dalt


Les biblioteques, protagonistes de la Setmana del Llibre en Català




Més de cinquanta biblioteques de tot Catalunya es van trobar el 8 de setembre a la Setmana del Llibre en Català per bufar les espelmes que simbolitzaven el centenari del projecte de lectura pública iniciat per la Mancomunitat de Catalunya, presidida per Enric Prat de la Riba, i commemorar així l'Any de les biblioteques.



Dues biblioteques de la Xarxa, finalistes en premis d’arquitectura internacionals




La Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall de Barcelona s'ha quedat a les portes d'endur-se el guardó a Millor Biblioteca Pública de l'Any que atorga l'Agència Danesa per a la Cultura. Així mateix, el centre cultural Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui, on s'ubica la biblioteca que duu el mateix nom, ha estat finalista al Premi a Millor Edifici del Món dels darrers tres anys. 



La bossa del Gènius, a la venda




A partir d'aquest mes les biblioteques posen a la venda una bossa del Gènius perquè els usuaris es puguin endur còmodament els seus llibres a casa. A més d'en Gènius, a la bossa també hi surten la Valentina, en Bit i en PlayMe, els protagonistes del portal infantil de la Xarxa de Biblioteques Municipals. El preu de venda és d'1,5 euros i amb la venda d'aquesta bossa les biblioteques compraran més llibres.
 



#Decapçalera, el tàndem entre escriptors i biblioteques




En el marc de la Setmana del Llibre, s'ha presentat el llibre digital #Decapçalera, que conté els relats dels autors que van formar part del programa De capçalera l'any 2014. L'objectiu d'aquest projecte, del qual formen part una vintena de biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals, és enfortir el vincle entre els escriptors catalans i les biblioteques públiques. 


Bones pràctiques

Anar a dalt


Convocada la 3a edició del Premi Teresa Rovira




Totes les biblioteques públiques de Catalunya que durant el 2014 hagin dut a terme projectes innovadors i hagin creat o reforçat el seu lligam amb el territori a traves d'una xarxa social on són implicats agents diversos podran presentar la seva candidatura al premi fins el dia 1 d'octubre de 2015. Les biblioteques podran presentar un únic projecte explicat amb un vídeo d'una durada màxima de 6 minuts.


Recursos

Anar a dalt


Els dietaris de les biblioteques, testimoni de la història




El dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals, Trencadís, posa a disposició dels usuaris els dietaris de nou biblioteques històriques: Esparreguera, Vilafranca del Penedès, Calella, Vic, Manresa, Granollers, Pineda, Canet de Mar i Sallent. 



Novetats de la Biblioteca Virtual




Aquest mes destaquem les propostes que trobaràs al prestatge de Cuina i vins per gaudir de les tapes i còctels a Barcelona i el llistat que hem preparat al prestatge de Turisme sobre les piscines naturals d'aigua dolça de Catalunya. També et proposem saber-ho tot sobre la xocolata i sobre l'havanera, música d'origen cubà. Finalment al Gènius trobaràs un especial sobre Roald Dahl, amb motiu del centenari del seu naixement el proper 2016. 



Com donar un millor servei als joves




Ja es pot accedir a "Joves i serveis bibliotecaris. Propostes de millora", un document  que respon a l'interès de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona en millorar els serveis  de les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals adreçats al públic jove.


L'article

Anar a dalt


“Escuela de Innovación y Desarrollo Bibliotecario”: programa de cooperació formativa a Colòmbia




Per Ferran Burguillos
Director de les Biblioteques Municipals de Sabadell


Agenda

Anar a dalt


FòrumcomunitatXBM “BIBLIOTECA'M. El canvi serà cultural”




El nou fòrumcomunitatXBM consistirà en la presentació de l'informe "Joves i serveis bibliotecaris; propostes de millora" i "Biblioteca'm. El canvi serà cultural", un diàleg-taller a càrrec de Fito Conesa i Albert Soler Soto. L'activitat vol ser una trobada amb  professionals de les biblioteques públiques que volen aprofundir en l'àmbit de treball amb els joves o descobrir espais de millora en la seva tasca com a dinamitzadors culturals. Inscripcions fins al 14 de setembre.

Dia: 16 de setembre
Hora: a partir de les 10h
Lloc: Sala Raval del CCCB
Adreça: Montalegre, 5. Barcelona



Curs “La biblioteca. Imaginari i història d’una idea”




Què representa, en la història del coneixement, la idea de la biblioteca? L'Institut d'Humanitats de Barcelona, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, entre altres institucions, organitza aquest curs el darrer trimestre de l'any per afegir-se a la celebració de l'Any de les Biblioteques. Per a informació i inscripcions cal contactar amb l'Institut d'Humanitats (cursos@cccb.org o 934 122 174).
Dies: del 5 d'octubre al 14 de desembre
Lloc: Institut d'Humanitats de Barcelona
Adreça: Montalegre, 5. Barcelona
 



Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Presidència
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 545







Mancomunitat de Catalunya