Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

17.4.15

Bibliosfera

Bibliosfera - abril 2015



 
Butlletins
abril 2015 - #80
Notícies   |   Bones pràctiques   |   Recursos   |   L'article   |   Agenda

Notícies

Inici

Cinc biblioteques, nous punts d’informació turística

Les biblioteques de Caldes de Montbui, Cardedeu, Granollers, La Garriga i Sant Celoni s'adhereixen aquesta primavera al projecte PIT (Punt d'Informació Turística). Es tracta d'un iniciativa de Turisme de Diputació de Barcelona que es va iniciar a finals del 2013 amb l'objectiu de dotar de forma progressiva la demarcació de Barcelona del màxim nombre de punts d'informació turística que poguessin complementar els serveis d'informació, difusió i atenció al turista.

Estrenem vuit biblioteques

El mes de març es van inaugurar vuit biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals: Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui i Gironella (dissabte 21); Can Coromines de Sant Pol de Mar (diumenge 22); Salvador Vives Casajuana de Sant Vicenç de Castellet i Volpelleres - Miquel Batllori de Sant Cugat del Vallès (divendres 27); Canyadó i Casagemes - Joan Argenté de Badalona, Central de Cerdanyola del Vallès i Francesc Pujols de Martorell (dissabte 28). Ara ja són 225 biblioteques i 9 bibliobusos que donen servei als ciutadans de la demarcació de Barcelona.

Una jornada reflexiona sobre el compromís del voluntariat a les biblioteques

Amb l'objectiu de presentar el voluntariat com a factor clau de la cohesió social i conèixer les experiències, en aquest camp, de països com Alemanya, França o Estats Units, la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona va acollir dilluns 13 d'abril la 6a Jornada de Biblioteca Pública i Cohesió Social.

Consulta els títols més prestats

"Victus", d'Albert Sánchez Piñol, és, un cop més, la novel·la més prestada a la Xarxa de Biblioteques Municipals durant el primer trimestre de l'any. La segueix "Misión Olvido", segona novel·la de María Dueñas després de l'èxit d'"El temps entre costures". El tercer lloc és per a "Desig de xocolata", de Care Santos, qui es va endur el Premi Ramon Llull 2014 amb aquesta història sobre tres dones unides per la seva passió per la xocolata.

Per Sant Jordi, una rosa contra l'oblit

Un any més, l'Associació Amics de la Gent Gran organitza amb motiu de la diada de Sant Jordi la campanya Roses Contra l'Oblit, amb l'objectiu de sensibilitzar i mobilitzar la societat contra la soledat regalant roses i companyia a les persones grans. La Xarxa de Biblioteques Municipals col·labora tot fent difusió de la iniciativa per mitjà de distribuir els cartells de la campanya entre diverses biblioteques.

Bones pràctiques

Inici

Col·laborem en la construcció d’una biblioteca al Senegal

La Fundació Lluís Llach impulsa la creació d'una biblioteca a la comunitat rural de Palmarin, al Senegal. Per elaborar el projecte arquitectònic, ha comptat amb la col·laboració de Santi Romero, cap de la Unitat d'Arquitectura Bibliotecària de la Gerència de Serveis de Biblioteques.

Una ruta literària pel Maresme plena de misteris

La Biblioteca de Can Llaurador de Teià ha confeccionat una ruta literària a partir de la lectura de les novel·les "Retrum" i "Retrum 2" de l'escriptor Francesc Miralles. La història narra les vivències d'un noi de setze anys de Teià que coneix un grup de joves que formen un orde secret i practiquen estranys rituals en els cementiris.

Literatura entre fogons

Per celebrar el seu cinquè aniversari, la Biblioteca del Sud de Sabadell ha celebrat les Primeres Jornades Gastroliteràries amb l'objectiu de combinar el seu fons especialitzat de cuina amb la literatura.

Recursos

Inici

Especial Sant Jordi a la Biblioteca Virtual

Hem preparat un especial web per celebrar Sant Jordi a la Biblioteca Virtual i al portal infantil Gènius, amb un seguit de recomanacions literàries, propostes d'activitats, manualitats per als més petits i altres idees per treure el màxim partit a la jornada.
 

Novetats a la Biblioteca Virtual

Aquest mes destaquem els cent anys del naixement de Billie Holiday, considerada una de les veus femenines més influents del jazz juntament amb Sarah Vaughan i Ella Fitzgerald. També fem esment dels 50è aniversari del dramaturg Juan Mayorga i repassem la seva trajectòria.


L'article

Inici

Experimenta a la biblioteca, nova fórmula de foment a la lectura a les biblioteques

Per Raquel RodríguezDirectora de la Biblioteca Ilturo de Cabrera de Mar

Agenda

Inici

Pregó de la lectura de Sant Jordi

El proper dimecres 22 d'abril tindrà lloc el Pregó de la Lectura de Sant Jordi. Enguany anirà a càrrec de l'escriptor John Banville que conversarà amb  Antonio Lozano al voltant del món del llibre i la lectura, en el marc de les activitats de Sant Jordi que realitzen les Biblioteques de Barcelona.

Dia: 22 d'abril
Hora: 19.30h
Lloc: Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona
Adreça: Plaça Sant Jaume, 1. Barcelona

Entrevista virtual a Jaume Cabré

Què vols saber de l'escriptor i guionista de sèries de televisió com "La granja" o "Estació d'enllaç"? Fins al 26 d'abril pots preguntar a Jaume Cabré tot el que vulguis sobre les seves obres. Les respostes de l'autor es publicaran el 29 d'abril a la Biblioteca Virtual.

Dia: Fins al 26 d'abril
Lloc: Entrevistes virtuals

Club del llibre amb Carme Riera i Andreu Martín

El proper 27 d'abril l'autora de "Dins el darrer blau", Carme Riera, serà a la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès per parlar de les seves obres. També hi passarà Andreu Martín, conegut per les seves novel·les policíaques. Aquesta trobada serà a la Biblioteca Can Peixauet de Santa Coloma de Gramenet el proper 7 de maig.

Dies: 27 d'abril (Carme Riera)  i 7 de maig (Andreu Martín)
Hora: 19h
Lloc: Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès (Carme Riera) i Biblioteca Can Peixauet de Santa Coloma de Gramenet (Andreu Martín)