Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

20.3.15

bibliosfera @ març

Fes clic aquí si tens problemes per visualitzar la plana Facebook Twitter YouTube
Butlletins
març 2015 - #79
Notícies   |   Bones pràctiques   |   Recursos   |   L'article   |   Agenda

Notícies

Inici

La Diputació de Barcelona inverteix prop de 34 milions d’euros per garantir el servei bibliotecari municipal

L'any 2014, la Diputació de Barcelona va invertir 33.955.000 milions d'euros en donar suport als ajuntaments per oferir un servei bibliotecari de qualitat als ciutadans. Amb l'objectiu de garantir un accés igualitari a la cultura i especialment a la lectura, s'han destinat durant l'any 15 euros per habitant per al funcionament de les biblioteques municipals, dels quals la Diputació n'ha aportat 6,13.

Els bibliobusos desperten la passió per la lectura als més petits

Amb la primavera arriben de nou les campanyes de foment de la lectura per a infants als bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals. L'edició d'enguany, que arrenca el 27 de març, portarà a sis bibliobusos propostes per descobrir el món dels pirates, dels mags, les emocions o, fins i tot, el món del so mitjançant la tecnologia.  El programa de foment de la lectura vol estimular la curiositat dels infants, estendre l'ús dels bibliobusos i potenciar el seu paper de dinamitzador cultural.

La Biblioteca Bon Pastor de Barcelona rep el Premi Biblioteca Pública i Compromís Social

El projecte "Teixint una xarxa d'oportunitats" de la Biblioteca Bon Pastor de Barcelona ha estat el guanyador de la primera edició d'aquest certamen, convocat per la Fundació Biblioteca Social, i que neix amb l'objectiu de premiar iniciatives de les biblioteques públiques adreçades als sectors més vulnerables de la societat.

Les biblioteques com a espais d'acollida i cohesió social

Entendre la diversitat cultural com un punt fort de la biblioteca, la necessitat de conèixer les particularitats i la diversitat de l'entorn, ser flexibles i adaptar-se contínuament a les necessitats canviants dels usuaris són alguns dels temes que es van tractar al fòrumcomunitat XBM que va acollir la Biblioteca del Fondo de Santa Coloma de Gramenet dijous 12 de març.

Bones pràctiques

Inici

La feina de buscar feina a les biblioteques de Vilanova

Entre el 9 i el 14 de març les biblioteques de Vilanova i la Geltrú han celebrat la Setmana del Món Laboral amb un seguit d'activitats adreçades als ciutadans que cerquen feina, tenen esperit emprenedor o volen millorar la seva formació continuada així com la seva xarxa de contactes (networking). 

L’Hospitalet se suma a la Setmana Mundial del Cervell

Les biblioteques de l'Hospitalet de Llobregat han preparat aquest mes de març un seguit d'activitats per celebrar la Setmana Mundial del Cervell, una campanya per augmentar la consciència pública sobre els avenços i beneficis de la investigació del cervell.

Recursos

Inici

Novetats de la Biblioteca Virtual

Celebrem el Dia Mundial de la Poesia amb un recull de guies de lectura, avantatges del carnet... relacionades amb aquest gènere. El portal Gènius també ofereix recursos perquè els més petits gaudeixin dels versos. Aquest mes recuperem la figura del cantautor d'Alcoi, Ovidi Montllor, en el 20è aniversari de la seva mort. També pots trobar una guia de lectura sobre dones de teatre i un especial sobre dones viatgeres, així com un repàs a la trajectòria de Luis Goytisolo amb motiu del seu 80è aniversari.

Butlletins temàtics enXarxa

Ja pots rebre els  butlletins temàtics de la Xarxa de Biblioteques Municipals sobre novel·la, cinema, música i còmics, així com un d'infantil. Si t'interessen aquests temes,  ja t'hi pots subscriure  per rebre les principals informacions i novetats, com ara recomanacions dels bibliotecaris, seleccions dels millors webs, app, etc.

L'article

Inici

Crònica de la jornada Nous usos de la biblioteca pública

Per Sílvia Rabat, Carme Rodríguez Piñeiro, Enric VilagrosaGerència de Serveis de Biblioteques

Agenda

Inici

Inauguracions de biblioteques

Aquest mes s'inauguren vuit biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals: Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui i Gironella (dissabte 21); Can Coromines de Sant Pol de Mar (diumenge 22); Salvador Vives Casajuana de Sant Vicenç de Castellet i Volpelleres - Miquel Batllori de Sant Cugat del Vallès (divendres 27); Canyadó i Casagemes - Joan Argenté de Badalona, Central de Cerdanyola del Vallès i Francesc Pujols de Martorell (dissabte 28).

Més informació: consulta aquí

Entrevista virtual a María Dueñas

Què vols saber de l'autora de "El temps entre costures"? Fins al 24 de març pots enviar les teves preguntes a María Dueñas, autora d'aquest èxit de vendes traduït a més de vint idiomes.

Dia: Fins al 24 de març
Lloc: Entrevistes virtuals

Club del llibre

El cicle de xerrades amb escriptors promogut per la Diputació de Barcelona amb diverses editorials porta aquest mes de març tres autors: Alicia Giménez Bartlett el dia 24 a la Biblioteca La Ginesta de Begues, Maria Barbal serà el 25 a la Biblioteca Central d'Igualada i Vicenç Pagès a la Biblioteca Bac de Roda de Roda de Ter el 26. Totes les xerrades són a les 19h, excepte la de Pagès que serà a les 19.30h.

Més informació: consulta aquí
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Àrea de Presidència
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 545
El Bibliosfera al web
Facebook Twitter YouTube