Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

17.2.15

Bibliosfera @ febrer

Fes clic aquí si tens problemes per visualitzar la plana Facebook Twitter YouTube
Butlletins
febrer 2015 - #78
Notícies   |   Bones pràctiques   |   Recursos   |   L'article   |   Agenda

Notícies

Inici

Ara el carnet de la biblioteca, al teu mòbil

L'aplicació mòbil de la Xarxa de Biblioteques Municipals, BibliotequesXBM, afegeix, en la versió que s'ha actualitzat, dues noves funcions: la mobilització del carnet, que permet disposar del carnet a la pantalla del telèfon, i un accés directe al catàleg de biblioteques. Aquesta versió és apta per a sistemes Android i iOS.

La Xarxa de Biblioteques Municipals canvia el sistema informàtic

Les 221 biblioteques i els 9 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals compten des del 20 de gener amb un nou programari de gestió bibliotecària. Es tracta de Sierra, evolució del sistema que fins ara s'utilitzava, Millennium, present a les biblioteques des del 2009 i propietat de l'empresa nord-americana Innovative Interfaces. 

Els usuaris valoren els bibliobusos amb un 8,7

Segons l'"Estudi d'ús, satisfacció i expectatives del servei de bibliobús de la Xarxa de Biblioteques Municipals", realitzat durant el 2014, el servei que presten els nou bibliobusos de la Xarxa rep un notable alt. Es valora especialment el tracte rebut per part del personal bibliotecari i l'esforç per apropar la biblioteca als ciutadans. El servei més utilitzat i valorat és el del préstec.

La Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall, Premi Ciutat de Barcelona

La Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall de Barcelona, obra de l'estudi Baena Casamor Arquitectes BCQ, ha guanyat el Premi Ciutat de Barcelona 2014 en la categoria d'arquitectura i urbanisme. El jurat ha destacat la integració de l'edifici en l'espai públic i la preservació dels jardins de la Vil·la Florida. També ha valorat la fragmentació de l'espai interior en àmbits d'escala humana, confortables i ben il·luminats, mitjançant patis útils que permeten la privacitat en un espai públic.

El Museu Marítim convoca un concurs de microrelats

El Museu Marítim de Barcelona convoca la 3ª edició del concurs de microrelats de temàtica marítima. El certamen, obert a majors de deu anys, es fa amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, Seix Barral, Editorial Planeta, Ariel, Espasa, Ediciones Destino,  Biblioteques de Barcelona i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i el patrocini de Casa del Libro.

Bones pràctiques

Inici

Un febrer apassionat

Sota el títol "Passió a la biblioteca", aquest mes de febrer la Biblioteca Municipal l'Ateneu d'Esparreguera dedica diverses activitats a La Passió d'Esparreguera. El passat 6 de febrer, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, juntament amb l'alcalde d'Esparreguera, Joan Paül Udina, i el president de La Passió, Josep Cuscó, van inaugurar una exposició sobre La Passió.

Els llibres es disfressen

Per celebrar el Carnestoltes, la Biblioteca de Pallejà ha decidit disfressar els llibres amb la història que expliquen. Han triat contes infantils i novel·les juvenils, i els han disfressat amb diferents característiques de la seva història o personatges. Així, l'usuari quan agafa un llibre en préstec no sap de quin títol es tracta, només té nocions de l'edat recomanada ja que al dors del llibre la biblioteca ha posat un gomet de colors i el codi de barres per identificar-los.

Recursos

Inici

Novetats a la Biblioteca Virtual

Aquest mes destaquem una selecció d'obres i webs relacionades amb Jules Verne, ara que fa 110 anys del seu naixement; també fem un recorregut per la trajectòria del Nobel de Literatura J.M. Coetzee i per la de l'escriptor barceloní Javier Tomeo. Així mateix, podeu consultar la guia de lectura "M'agrada llegir" amb obres de referència per apassionar-se amb la lectura, i descobrir el peculiar grup musical CaboSanRoque.

Informes dels Cercles de Comparació Intermunicipal i Projecte Rutlla

Ja podeu consultar les conclusions de la darrera edició dels Cercles de Comparació Intermunicipals de Biblioteques, celebrada el setembre del 2014. En aquesta edició, hi van participar 16 municipis de més de 60.000 habitants. Així mateix, també estan disponibles els informes dels dos tallers del Projecte Rutlla que es van celebrar el passat mes d'octubre. Enguany van haver-hi dos tallers: un per a 17 biblioteques petites i un per als nou bibliobusos de la Xarxa.

L'article

Inici

Com funciona el grup PetitsLlob

Per Núria Ojalbo, directora de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera

Agenda

Inici

Acte de presentació de l’Any de les Biblioteques

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha convocat el personal de les biblioteques públiques catalanes per tal de presentar-los de forma oficial l'Any de les Biblioteques, amb els principals objectius i accions previstos al voltant d'aquesta efemèride que commemora el centenari de la creació d'un sistema de biblioteques que s'estendria per tot el territori de Catalunya per fer arribar la cultura i la formació arreu.

Dia: 20 de febrer
Hora: 10h
Lloc: Palau de la Generalitat
Adreça: Plaça Sant Jaume, 4. Barcelona

Entrevista virtual a Alicia Giménez Bartlett

Fins al 24 de febrer pots fer les teves preguntes a la creadora del personatge de Petra Delicado. Per participar a l'entrevista virtual a Giménez Bartlett, només has de ser major de 14 anys i escriure la teva pregunta al formulari que trobaràs a la Biblioteca Virtual. Les respostes de l'escriptora es publicaran el 25 de febrer a la mateixa web.

Dia: Fins al 24 de febrer
Lloc: Entrevistes virtuals

Jornada Nous usos de la biblioteca pública

Coincidint amb la declaració del 2015 com l'Any de les Biblioteques, la Diputació de Barcelona, juntament amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona i les Seccions de Biblioteca Pública i d'Edificis de la Federació Internacional d'Associacions de Bibliotecaris i Biblioteques (IFLA), convoca una jornada oberta per reflexionar sobre els canvis en els usos de les biblioteques públiques i com aquests afecten els serveis, usuaris, espais i professionals.

Dia: 26 de febrer
Hora: a partir de les 8h
Lloc: Sala d'actes de Disseny Hub Barcelona
Adreça: Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38. Barcelona

Club del llibre amb Hypatia Pétriz

A finals d'aquest mes, la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell acull una nova sessió del Club del llibre, en aquest cas amb Hypatia Pétriz, una de les autores més joves que ha publicat a Catalunya. El Club del llibre és un cicle de xerrades amb escriptors a la Xarxa de Biblioteques Municipals, organitzat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb diverses editorials.

Dia: 28 de febrer
Hora: 12h
Lloc: Biblioteca Vapor Badia
Adreça: Tres Creus, 127-129. Sabadell

Reobertura de la Biblioteca Central de Santa Coloma de Gramenet

La biblioteca reprèn el seu funcionament aquest mes de març després de l'incendi que va patir el 16 d'agost. Les obres han permès renovar la instal·lació elèctrica i reparar tot allò malmès pel foc, entre altres, part del sostre i mobiliari.

Dia: 2 de març
Lloc: Biblioteca Central
Adreça: Jardí de Can Sisteré, s/n. Santa Coloma de Gramenet

Jornada de Còmic i Biblioteques

Reflexió sobre la història, el present i el futur del novè art a les biblioteques, des de l'aportació d'especialistes del mitjà i des de l'experiència directa de personal de biblioteques a partir de les bones pràctiques dutes a terme en aquests equipaments. Entre altres, la jornada comptarà amb les aportacions del guionista de còmic Antoni Guiral i del periodista cultural Ricardo Ruiz Garzón. Cal inscripció prèvia.

Dia: 5 de març
Hora: a partir de les 9.30h. Veure programa
Lloc: Biblioteca Tecla Sala
Adreça: Av. Josep Tarradellas, 44. L'Hospitalet de Llobregat
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Àrea de Presidència
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 545
El Bibliosfera al web
Facebook Twitter YouTube