Ubicada en el Centre Cívic El Gorg, la Biblioteca Municipal La Muntala és un servei públic municipal, obert a tothom. La nostra missió és ser un espai de referència per als ciutadans de Sant Vicenç de Montalt en la resolució de les seves necessitats formatives, culturals i lúdiques; així com un lloc de trobada i de cohesió social. Els nostres trets d'identitat són l'atenció personalitzada i la prescripció lectora.
 
Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20.30 h. Dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h

16.1.15

Bibliosfera @ gener

Fes clic aquí si tens problemes per visualitzar la plana Facebook Twitter YouTube
Butlletins
gener 2015 - #77
Notícies   |   Bones pràctiques   |   Recursos   |   Agenda

Notícies

Inici

Renovem el portal per als ajuntaments i professionals del sector bibliotecari

Portal tècnic de bibliotequesRecentment s'ha publicat el nou web de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona amb una reorganització de la informació i un canvi d'imatge. El portal vol ser punt de trobada de tots aquells que treballen al voltant del món de les biblioteques públiques, tant des dels ajuntaments de la demarcació de Barcelona com des de les biblioteques.

Puig-reig ha estrenat biblioteca, amb un fons especialitzat en colònies tèxtils i templers

Biblioteca Guillem de Berguedà de Puig-reigEl mes de desembre va obrir les portes la nova seu de la Biblioteca Guillem de Berguedà de Puig-reig. A l'acte d'inauguració va assistir el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, acompanyat pel conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, per l'alcalde de Puig-reig, Antoni Clement, i pel delegat territorial del Govern de la Generalitat, Juli Gendrau.

El 2015 és l’Any de les Biblioteques

Coincidint amb el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars que va posar en marxa la Mancomunitat de Catalunya, el Govern de la Generalitat ha declarat enguany l'Any de les Biblioteques. Es crea una Comissió Promotora de l'Any de les Biblioteques, punt de trobada de les institucions que treballen en l'àmbit de les biblioteques, com ara diputacions i ajuntaments.

Subscriu-te als butlletins temàtics

Aquest mes de gener enviarem el primer butlletí electrònic enXarxa centrat exclusivament en novel·les, amb recomanacions literàries fetes pels bibliotecaris de la Xarxa de Biblioteques Municipals, curiositats sobre els autors i les seves obres i les millors app sobre el gènere, entre altres. Properament, també elaborarem butlletins sobre cinema, música i còmics, i un per a nens i nenes.

Bones pràctiques

Inici

Tallers familiars amb Ipads a Caldes de Montbui

Coincidint amb l'aniversari de l'equipament, la biblioteca va programar un taller, organitzat per Qpertinteca, amb la finalitat de descobrir la cultura interactiva a través d'app infantils educatives. Organitzat en tres horaris consecutius de quaranta minuts, sis famílies amb fills de tres a dotze anys van poder fer ús de les tauletes facilitades i descobrir les app ofertes.

Recursos

Inici

Novetats de la Biblioteca Virtual

Aquest mes destaquem el repàs que el prestatge de cinema fa a la carrera del mestre dels efectes especials, Ray Harryhausen; una selecció de les obres de l'autor britànic Graham Greene; un recorregut per la trajectòria d'Elvis Presley, coincidint amb el 80è aniversari del seu naixement, i també sis propostes de turisme termal.  

Política de desarrollo de la colección de la Gerencia de Servicios de Bibliotecas

Ja està disponible la traducció en castellà de la publicació que estableix què aporta la Gerència de Serveis de Biblioteques a les col·leccions de les biblioteques que formen part de la Xarxa de Biblioteques Municipals. La publicació, descarregable en versió digital, també vol ser una eina que permeti que cada biblioteca o xarxa urbana pugui definir la seva pròpia política de desenvolupament de la col·lecció. 

Agenda

Inici

Club del llibre amb Javier Sierra

Javier SierraDesprés de les vacances, torna el Club del llibre, el cicle de trobades amb escriptors a les biblioteques promogut per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de diverses editorials. La primera xerrada serà a càrrec de Javier Sierra, l'únic autor espanyol contemporani que ha situat les seves novel·les entre els deu llibres més venuts als Estats Units.

Dia: 21 de gener
Hora: 19h
Lloc: Biblioteca Tecla Sala
Adreça: Av. Josep Tarradellas, 44. L'Hospitalet de Llobregat

Entrevista virtual a Paolo Giordano

Paolo GiordanoQuè vols saber de l'autor de "La solitud dels nombres primers"? Fins al 23 de gener pots enviar les teves preguntes a Paolo Giordano, qui amb aquest llibre es va convertir en el fenomen editorial més rellevant dels darrers temps a Itàlia. Aquest primer trimestre, també podràs entrevistar Alicia Giménez Bartlett (febrer) i María Dueñas (març).

Dies: fins al 23 de gener
Lloc: Entrevistes virtuals

Jornada Els espais per a infants i joves a les biblioteques

El grup de treball de biblioteques infantils i juvenils Bib Botó del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya convoca una trobada per reflexionar sobre els espais dels usuaris infantils i juvenils als equipaments bibliotecaris. Cal inscripció prèvia.

Dia: 30 de gener
Hora: 9.30h
Lloc: Biblioteca Sant Ildefons
Adreça: Plaça Carles Navales, s/n. Cornellà de Llobregat
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Àrea de Presidència
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 545
El Bibliosfera al web
Facebook Twitter YouTube